ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2021 08:11 EEST

Οι 10 πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές στον κόσμο

Η λίστα του περιοδικού Time Out βάσει των απαντήσεων πολιτών και εξειδικευμένσυνέταξε μια λίστα με τις 49 πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές, σε πόλεις από όλο τον κόσμο.

benedek via Getty Images

Ένα καλό, εάν και μάλλον το μόνο, από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλλε η πανδημία κορονοϊού είναι πως ο περιορισμός εντός των εθνικών συνόρων ή συχνά ακόμη και εντός των ”τειχών” των πόλεων μας οδήγησε στην εξερεύνηση περιοχών που ίσως παλαιότερα να σνομπάραμε ή υποτιμούσαμε νομίζοντας πως έχουν κάτι να μας προσφέρουν. Σε αυτή την εξερεύνηση, αρκετοί ανακάλυψαν γωνιές στην πόλη τους ή σε κάποια άλλη εντός της χώρας  που του εξέπληξαν θετικά. 

Το περιοδικό Time Out συνέταξε έτσι μια λίστα με τις 49 πιο ενδιαφέρουσες, ή όπως αναφέρει “cool” γειτονιές, σε πόλεις από όλο τον κόσμο σύμφωνα βασιζόμενο στις πιο πρόσφατες εμπειρίες 27.000 κατοίκων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά, βάσει των οποίων ζητήθηκε να γίνει η αξιολόγηση των γειτονιών, ως ήταν αναμενόμενο λόγω πανδημίας, άλλαξαν ελαφρώς. Το φαγητό, το ποτό, η νυχτερινή διασκέδαση, τα πολιτιστικά δρώμενα, παραμένουν σημαντικά αλλά λόγω της πανδημίας, αυτή τη χρονιά εξετάστηκαν και άλλα όπως η βιωσιμότητα, το αίσθημα της κοινότητας μεταξύ των κατοίκων κ.α.

Οι αξιολογήσεις των κατοίκων, στη συνέχεια εξετάστηκαν από συνεργάτες του περιοδικού στις γειτονιές που ανάδειξαν οι κάτοικοι και με τις δικές τους προσθήκες και αξιολογήσεις καταλήξαμε στην τελική λίστα. 

Πλέον βέβαια, αφού οι περιορισμοί λόγω πανδημίας έχουν χαλαρώσει, η λίστα είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους εξερευνητές κατοίκων της πόλης ή της χώρας στις οποίας αυτές βρίσκονται αλλά και για τους τουρίστες. 

Οι 10 πιο ενδιαφέρουσες γειτονίες λοιπόν σύμφωνα με το Time Out, είναι:  

1.Νορέμπρο, Κοπεγχάγη 

 

 

 

2.Αντερσονβιλ, Σικάγο

stevegeer via Getty Images

 

3.Τζόνγκο 3-ga, Σεούλ 

4.Λιθ, Εδιμβούργο

joe daniel price via Getty Images

 

5.Γειτονιά του Σταθμού, Βιλνιούς

 

6.Τσέλσι, Νέα Υόρκη

benedek via Getty Images

 

7.Περιοχή ΧΙ, Βουδαπέστη 

Matthew Horwood via Getty Images

 

8.Νγκoρ, Ντακάρ

Chipi Kadzongwe / 500px via Getty Images

 

9.Σάι Κουνκγ, Χονγκ Κονγκ 

gionnixxx via Getty Images

 

10.Ριτσμοντ, Μελβούρνη 

James Braund via Getty Images

Πηγή: Time Out