ΔΙΕΘΝΕΣ
24/07/2019 10:43 EEST | Updated 24/07/2019 11:17 EEST

«Οι ανώμαλοι στους θάμνους» καταστρέφουν την απόλαυση των γυμνιστών σε πάρκο του Παρισιού (NSFW)

Τους έχουν παραχωρηθεί 2στρέμματα στο πάρκο Bois de Vincennes.

Bertrand Guay/AFP/Getty Images

Από το 2017 και από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους, μια έκταση 20 στρεμμάτων του πάρκου Bois de Vincennes  στο Παρίσι διατίθεται σε γυμνιστές. 

Όταν ξεκίνησε αυτή η δράση, οι αρχές της πόλης είχαν τονίσει πως δεν θα γίνει ανεκτή κανενός είδους ανάρμοστη συμπεριφορά, κάτι που επισημαίνεται και σε πινακίδες κατά την είσοδο στη συγκεκριμένη ζώνη του πάρκου.

Τελευταία όμως, όπως γράφει ο Guardian, πολλοί γυμνιστές παραπονιούνται πως δεν μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία αφού η ησυχία τους διαταράσσεται από ανάρμοστες συμπεριφορές μη γυμνιστών.

Όπως φαίνεται πρόκειται για ηδονοβλεψίες και επιδειξίες.

Όπως εξηγεί στη Le Monde, ο Bernard ο οποίος είναι ένας εκ των γυμνιστών, «Ηδονοβλεψίες και επιδειξίες παρενοχλούν γυναίκες...φυσικά φοβούνται». Όπως προσθέτει «Μερικές φορές υπάρχει μια ομάδα αστυνομικών που περιπολεί αλλά εάν δεν πιάσουν κάποιον επ′ αυτοφώρω δεν μπορούν να κάνουν κάτι».

Κάποιοι μάλιστα παραπονιούνται κάνοντας λόγο για τους «ανώμαλους που κρύβονται στους θάμνους».

BERTRAND GUAY via Getty Images

 

Η τοπική δήμαρχος, Catherine Baratti-Elbaz, δήλωσε πως υπάρχει αίτημα προς την αστυνομία να αυξηθούν οι περιπολίες στο πάρκο μετά τις αναφορές για ηδονοβλεψίες και επιδειξίες αλλά ο επικεφαλής της αστυνομίας δηλώνει πως φέτος δεν έχουν υποβληθεί επίσημες καταγγελίες.

Ο Laurent Luft πάντως, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Γυμνιστών του Παρισιού και ήταν μεταξύ αυτών που επέλεξαν το συγκεκριμένο πάρκο, υποστηρίζει πως τα παράπονα που ακούγονται είναι υπερβολικά. Όπως λέει, σύμφωνα με έναν φίλο του που πηγαίνει κάθε μέρα στο πάρκο, δεν έχει παρατηρήσει κάποια προβληματική δραστηριότητα.

Παραδέχθηκε ωστόσο πως η όλη εμπειρία μπορεί να είναι διαφορετική για τις γυναίκες «Εάν ήμουν γυναίκα δεν ξέρω εάν θα πήγαινα εκεί. Αλλά πολλές φίλες μου πηγαίνουν. Κάθε περιοχή όπου υπάρχουν γυμνιστές, όπως οι παραλίες ή ακόμη και στις παραλίες μη γυμνιστών που οι γυναίκες φορούν μπικίνι θα τραβήξουν έναν αριθμό απελπισμένων ανδρών».

BERTRAND GUAY via Getty Images

Σημειώνεται πως η Γαλλία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για γυμνιστές και αριθμεί συνολικά 4,7εκατομμύρια γυμνιστές τουρίστες εκ των οποίων περίπου οι μισοί είναι Γάλλοι, σύμφωνα με την Ένωση Γυμνιστών Γαλλίας. 

«Ουδείς έχει συλληφθεί στη ζώνη γυμνιστών στο Bois de Vincennes. Είναι ένα υπέροχο μέρος και εάν το εγκαταλείψουμε τότε οι ηδονοβλεψίες θα έχουν νικήσει. Στην πραγματικότητα όμως δεν θα έχουν νικήσει γιατί πλέον δεν θα υπάρχει κανείς για να κοιτάζουν» σχολίασε ο Luft.

BERTRAND GUAY via Getty Images
BERTRAND GUAY via Getty Images
BERTRAND GUAY via Getty Images

 

Πηγές: Le Monde, The Guardian