ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/08/2018 20:41 EEST

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στον ανασχηματισμό

Nikos Libertas / SOOC

«Τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

«Ευτυχώς, δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα τον δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου» δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη.

ΚΙΝ.ΑΛ.: Η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες

Για κυβέρνηση «απελπισίας και πανικού» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, μετά τον ανασχηματικό που ανακοινώθηκε.

«Ως φαίνεται ”το αντιδεξιό προφίλ της”, μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο, ενισχύεται και με την κα Παπακώστα.

Ό,τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει.

Αυτή είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες» υποστηρίζει το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ποτάμι: Κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς

Για «κυβέρνηση κουρελού» κάνει λόγο το Ποτάμι.

Όπως σχολιάζει, «όταν δεν έχεις πυξίδα, όταν δεν έχεις σχέδιο και πρόταση για τη χώρα, τότε καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου.

Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με μια κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Μια ομάδα που θα προσθέσει προβλήματα στη χώρα αντί να αφαιρέσει».

ΚΚΕ: Κυβέρνηση με χαρτοφυλάκιο το «μεταμνημονιακό μνημόνιο»

Το νέο κυβερνητικό σχήμα σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Το θεωρεί ως «ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το ”μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει».

Γι’ αυτό και, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει, ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας».

Ένωση Κεντρώων: Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Ένωση Κεντρώων.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων υπογράμμισε «ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση».