ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/09/2019 13:38 EEST

Οι αποκρατικοποιήσεις στην ατζέντα του ΚΥΣΟΙΠ

ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, «Ελ. Βενιζέλος» οι πρώτες ιδιωτικοποιήσεις της νέας κυβέρνησης

Eurokinissi
Eurokinissi

Στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), συμμετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα από τα βασικά θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα, είναι αυτό των αποκρατικοποιήσεων. Η αξιοποίηση του ποσοστού των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ και αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΔΕΠΑ, θα απασχολήσουν τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των συγκεκριμένων αποκρατικοποιήσεων.

Θυμίζουμε ότι την απόφαση του να προχωρήσει άμεσα τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, «Ελ Βενιζέλος» τις είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα που αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση, είναι αυτό της αποπληρωμής των «ακριβών» δανείων του ΔΝΤ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχετικό ελληνικό αίτημα θα υποβληθεί από τον υπουργό Οικονομικών στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής.

Το οικονομικό επιτελείο όμως ασχολείται πυρετωδώς και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή και που θα περιλαμβάνει όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τις μειώσεις φόρων. Όπως διευκρίνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου προγραμματίζεται για τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου ή το αργότερο για τις πρώτες του Οκτωβρίου.

Sponsored Post