ΔΙΕΘΝΕΣ
19/12/2019 14:26 EET

Οι ΗΠΑ έβαλαν τη (φανταστική) Γουακάντα σε λίστα χωρών με τις οποίες κάνουν εμπόριο

Γκάφα του υπουργείου Γεωργίας.

Disney XD via Getty Images

Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ενέταξε τη Γουακάντα σε λίστα χωρών με τις οποίες οι ΗΠΑ πραγματοποιούν ελεύθερο εμπόριο- αν και πρόκειται για φανταστική χώρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι το Βασίλειο της Γουακάντα προστέθηκε στη λίστα κατά λάθος κατά τη διάρκεια ενός τεστ προσωπικού.

Μάλιστα, στα συστήματα του υπουργείου βρέθηκε και λίστα των αγαθών τα οποία οι δύο χώρες υποτίθεται πως εμπορεύονται- μεταξύ των οποίων πάπιες, γάιδαροι και αγελάδες.

Στο σύμπαν των κόμικ της Marvel η Γουακάντα είναι μια φανταστική χώρα της ανατολικής Αφρικής, από την οποία προέρχεται ο υπερήρωας Black Panther.

Η χώρα αφαιρέθηκε σύντομα από τη λίστα, λίγο αφού εντοπίστηκε από αμερικανικά ΜΜΕ, προκαλώντας χιουμοριστικά σχόλια πως οι χώρες έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο.

Η Γουακάντα είχε πρωτοεμφανιστεί σε κόμικ των «Fantastic Four» το 1966, και επέστρεψε με την κινηματογραφική ταινία «Black Panther».

Τη χώρα εντόπισε στη λίστα ο Φράνσις Τσενγκ, μηχανικός λογισμικού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έψαχνε δασμούς για αγροτικά προϊόντα σε σχέση με ένα δικό του θέμα. Όπως είπε στο Reuters, όταν πρωτοείδε τη Γουακάντα στη λίστα, μπερδεύτηκε, καθώς νόμισε πως θυμόταν λάθος τη χώρα από την ταινία.

Μετά την αφαίρεσή της, εκπρόσωπος του υπουργείου είπε στη Washington Post η Γουακάντα είχε προστεθεί για λόγους δοκιμής από το προσωπικό, και δεν προοριζόταν να δημοσιευτεί.