ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2018 23:48 EEST

Οι ΗΠΑ στέλνουν ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου στην ανατολική Μεσόγειο

US NAVY / Reuters

Την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman, με περίπου 6.500 ναύτες, αποστέλλουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο.

Της εν λόγω δύναμης ηγείται το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, και σε αυτήν περιλαμβάνονται το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Normandy, τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut και η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen, ενώ άλλα δύο αντιτορπιλικά αναμένεται να ενωθούν με την εν λόγω δύναμη αργότερα.

Η ομάδα κρούσης θα αναχωρήσει το πρωί της 11ης Απριλίου, και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, πρόκειται για μια τακτική, προγραμματισμένη αποστολή. Ωστόσο, σημειώνεται πως αυτή λαμβάνει χώρα στον απόηχο της φερόμενης επίθεσης με χημικά στη Συρία, και ενώ οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης Άσαντ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ομάδα κρούσης του USS Harry S. Truman θα επιχειρεί στις περιοχές ευθύνης του 5ου και του 6ου Στόλου, «πραγματοποιώντας επιχειρήσεις ασφάλειας στη θάλασσα και προσπάθειες συνεργασίας πάνω στην ασφάλεια της περιοχής, μαζί με συμμάχους και εταίρους».

Sponsored Post