ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/05/2018 09:30 EEST | Updated 03/05/2018 09:46 EEST

Οι ερωτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και οι απαντήσεις Μητσοτάκη

NurPhoto via Getty Images

Έχοντας απέναντι του υπαλλήλους που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, ο Κυριάκος Μητσοτακης θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους για το σχέδιο του που αφορά στον δημόσιο τομέα, τους διορισμούς τις προσλήψεις αλλα και αναμένεται να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν οτι υπόσχεται σειρά απολύσεων.

Την εκδήλωση - με βασικό ομιλητή τον Προεδρο της ΝΔ - οργανώνει η Γραμματεία ειδικών κομματικών οργανώσεων της ΝΔ, με το ακροατήριο να απαρτίζουν δημόσιοι υπάλληλοι που θα υποβάλουν σειρά ερωτήσεων τις οποίες θα κληθεί να απαντήσει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόγευση των προθέσεων του είχε δώσει ο κ.Μητσοτακης και κατά την πρόσφατη ομιλία του στους ανταποκριτές ξένου τυπου, όπου είχε μιλήσει για την ανάγκη ριζικής ανασυγκρότησης του δημοσίου τομέα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε πραγματική μεταρρύθμιση.

Τότε, για ακόμα μια φορά, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ξεκαθαρίσει οτι στο σχέδιο της ΝΔ δεν υπάρχουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά αξιολόγηση και ουσιαστική αναδιάταξη των δομών του δημοσίου.

Βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αποψινή του παρουσία στην ειδική κομματική εκδήλωση, είναι να επιχειρήσει να περάσει τη δίκη του αντίληψη για τον δημόσιο τομέα, τον οποίο θεωρεί εκ προοιμίου, οτι βρίσκεται στον πυρήνα της αναδιοργάνωσης του κράτους.

Ο κ.Μητσοτάκης θα επιμείνει στην ανάγκη αξιολόγησης δομών, υπηρεσιών και ανθρώπων με προσόντα και τι ακριβώς έργο έχει να επιτελέσει ο καθένας, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει οτι «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σύμμαχοι και συνεργάτες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας».

Μόλις πρόσφατα, απο το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εξαπολύσει νέες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για διορισμούς στο δημόσιο, σημειώνοντας με νόημα οτι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κυνικός μηχανισμός παραμονής στην εξουσία. Η μόνη του προτεραιότητα είναι πως θα μείνει στην εξουσία λίγο ακόμα. Οι φόροι της παραγωγικής Ελλάδας χρησιμοποιούνται, για να μεγαλώσει το κράτος όπου διορίζει συγγενείς και φίλους».