Οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αποδείχθηκαν κρυφά ταλέντα!

Τα καλά πράγματα μαθαίνονται... ειδικά όταν προέρχονται από μια εταιρεία όπως είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία διοργάνωσε μια πολύ ξεχωριστή πρωτοβουλία για τους υπαλλήλους της, το Νοέμβριο που πέρασε.

«Εμείς μΑΖί» ήταν το όνομα αυτού του project, που έτρεξε πιλοτικά στις εγκαταστάσεις της Αθήνας καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων. “Υποκριτικό Παιχνίδι”, “Μουσική” & “Χορός-Κίνηση” ήταν οι επιλογές για τους εργαζόμενους όλων των τμημάτων, που δήλωναν –εθελοντικά- συμμετοχή για να παρακολουθήσουν ένα δίωρο την εβδομάδα -εντός του ωραρίου εργασίας τους- για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες.

Υπο την καθοδήγηση του ηθοποιού Δημήτρη Κουρούμπαλη για το υποκριτικό παιχνίδι, του συγκροτήματος Burger Project για τη μουσική και της χορογράφου Μαργαρίτας Τρίκκα για τον χορό, οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας πήραν μια ανάσα ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, «ζεσταίνοντας» παράλληλα τις μεταξύ τους σχέσεις.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο της υποκριτικής έφτιαξαν τη δική τους θεατρική ομάδα, δουλεύοντας ασκήσεις υποκριτικής, μέσα από θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς. Μετά το τέλος των εργαστηρίων, μάλιστα, εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις και, αν γίνεται, να παρουσιάσουν και ένα δικό τους θεατρικό έργο στην υπόλοιπη εταιρεία!

Η ομάδα του εργαστηρίου της μουσικής ηχογράφησε το δικό της τραγούδι, με την καθοδήγηση και συμβολή των Burger Project φυσικά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και με ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους, μιας και μουσική και στίχοι γράφτηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι παράλληλα έπαιξαν και τα μουσικά όργανα, αλλά και τραγούδησαν!

Μακάρι κι άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και να διοργανώσουν αντίστοιχες δράσεις για τους εργαζομένους τους, αποδεικνύοντας ότι σε μερικούς τομείς πρωτοτυπούμε δημιουργικά!