ΔΙΕΘΝΕΣ
23/06/2019 15:10 EEST | Updated 23/06/2019 15:16 EEST

Οι Extinction Rebellion αναστατώνουν τη Νέα Υόρκη

Οι διαμαρτυρίες κορυφώθηκαν έξω από το κτήριο της εφημερίδας The New York Times

Jefferson Siegel / Reuters

Εβδομήντα περιβαλλοντικοί διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο έξω από το κτήριο της εφημερίδας The New York Times στο Μανχάταν, δήλωσε η αστυνομία.

Οι διαδηλωτές, από την ομάδα ακτιβιστώνExtinction Rebellion, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στο Μπράιαντ Πάρκ το νωρίς το μεσημέρι και στη συνέχεια περπάτησαν μέχρι την Τάιμς Σκουέρ για να καταλήξουν στην ογδόη λεωφόρο μπροστά από το κτίριο των Times λίγο πριν από τις 1:30μμ, ανέφερε το μήνυμα που ανέβασε η ομάδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Jefferson Siegel / Reuters
Jefferson Siegel / Reuters

Βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι αρκετοί διαδηλωτές αναρριχήθηκαν στην γυάλινο υπόστεγο του κτιρίου, όπου κάποιοι κυμάτισαν σημαίες και άλλοι κρέμασαν ένα πανό με την ένδειξη «Climate Change = Mass Murder», με μια κόκκινη γραμμή να διαγράφει την λέξη «Change» και την θέση της να παίρνει η λέξη «Emergency». 

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η εφημερίδα The New York Post, η αστυνομία της Νέας Υόρκης έκανε γνωστό πως συνέλαβε 67 ανθρώπους ενώ άλλοι τρείς συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο.(Port Authority)

Πηγή: The New York Post, Wikipedia

Sponsored Post