ΔΙΕΘΝΕΣ
11/09/2019 16:08 EEST

Οι Κινέζοι τρολάρουν την Apple που κυκλοφορεί το νέο iPhone χωρίς 5G

Γιατί το νέο iPhone κυκλοφορεί χωρίς 5G.

Kim Kyung Hoon / Reuters

Οι Κινέζοι χρήστες smartphones που ήδη απολαμβάνουν τα οφέλη της 5G τεχνολογίας, απορούν γιατί η αμερικάνικη τεχνολογική εταιρεία – κολοσσός κυκλοφορεί το νέο iPhone, το ενδέκατο στη σειρά, χωρίς να έχει πρόσβαση στη νέα γενιά σύνδεσης.

Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 5G δίκτυο μπορεί να προσφέρει συνδέσεις έτη φωτός πιο γρήγορες από τις τρέχουσες συνδέσεις, με τις μέσες ταχύτητες λήψης (περίπου 1GBps) να θεωρούνται ο κανόνας.

Για να γίνει κατανοητή η απογοήτευση που έφερε το άκουσμα της είδησης ότι το iPhone 11 θα κυκλοφορήσει μόνο σε τεχνολογία 4G, τις τελευταίες ώρες έχουν μετρηθεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια απόψεις και κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

«Η αγορά του iPhone 11 στην Κίνα θα είναι προβληματική χωρίς την τεχνολογία 5G.  Δεδομένου ότι τα περισσότερα smartphones που κατασκευάζονται εδώ έχουν ήδη ή σπεύδουν να ενσωματώσουν τη νέα σύνδεση, οι πελάτες δεν θα σκεφτούν την επιλογή του iPhone. To 2020 ανήκει στην αγορά της Κίνας», γράφει ένας χρήστης.

«Αυτή η έκδοση είναι σαν ανανέωση του προηγούμενου μοντέλου. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο να προσφέρει εκτός από το νέο λογισμικό iOS. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά αν έχουν μια μεγαλύτερη αλλαγή. Κοιτάζω τη σειρά Mate της Huawei περισσότερο από τα iPhones της Apple πλέον», έγραψε ένας άλλος χρήστης . 

Η Apple δεν έχει ακόμη αναφέρει επίσημα πότε θα κυκλοφορήσει smartphone με τεχνολογία 5G, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί το 2020 . Η Huawei, για παράδειγμα, τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το Mate 20 με την εταιρεία να αναφέρει ότι έχει πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες για το τηλέφωνο με αρχική τιμή τα 871 δολάρια.  Από την άλλη, η Samsung  θα κυκλοφορήσει το Galaxy S10  με 5G, τον Μάρτιο με τιμή εκκίνησης 1.299 δολάρια. 

Η China News Service  δημοσίευσε μια δημοσκόπηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν θα αγοράσουν το iPhone 11 και η πλειοψηφία απάντησε ότι δεν το σκέφτονται καν εξαιτίας της τιμής και της έλλειψης υποστήριξης 5G.

Στον αντίποδα, μερικοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν είναι απαραίτητη η αγορά κινητού με 5G τεχνολογία πριν δοκιμαστεί για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι ο κύριος λόγος της κυκλοφορίας του νέου iPhone χωρίς τη νέα σύνδεση είναι αυτός.

Η Κίνα αναμένεται να αναπτύξει ένα εμπορικό δίκτυο 5G μέσα στον επόμενο μήνα, αρχίζοντας από τη Σαγκάη , ενώ στον αμερικανικό αερομεταφορέα η  AT & T έχει ενεργοποιήσει τη 5G σε τουλάχιστον 20 πόλεις. Η Νότια Κορέα ξεκίνησε επίσης την υπηρεσία 5G φέτος.

 

Πηγή: Quartz 

Sponsored Post