ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2019 14:21 EET

Οι «μασκαράδες» και οι μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως φέρνουν «σύννεφα» στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν πολλά - πολλά σε επίπεδο αντίδρασης.

Οι περίπου 15 νεαροί που επιτέθηκαν με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως φορούσαν αποκριάτικες μάσκες των «Anonymous».

Η ενέργεια ήρθε μόλις λίγα 24ωρα μετά τη σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., που ζητούσε αυξημένα μέτρα υπό τον φόβο τέτοιας καταδρομικής ενέργειας.

Δεν είναι λίγοι στην Αστυνομία, που αναφέρουν ότι η επίθεση έφερε στο φως την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Και αυτό γιατί ενώ -τουλάχιστον στα χαρτιά- η Αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή για επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους, μετά τη χθεσινή επίθεση δεν έγιναν συλλήψεις. Τα 13 άτομα που προσήχθησαν ως ύποπτοι αφέθηκαν τελικά ελεύθερα, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κάνουν λόγο για αποψιλωμένα Αστυνομικά Τμήματα και για καταδρομικές ενέργειες που εκθέτουν την εικόνα του Σώματος, καθώς εκδηλώνονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και μάλιστα τουριστικά.

Όπως λένε, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν πολλά - πολλά σε επίπεδο αντίδρασης.

Από την πλευρά τους πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στη HuffPost Greece ότι «υπήρξε χθες αντίδραση, καθώς έγιναν 13 προσαγωγές. Από εκεί και πέρα γίνεται προανάκριση, η οποία θα φέρει αποτελέσματα για την ταυτοποίηση των δραστών».

Σε κάθε περίπτωση πάντως στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας επικρατεί προβληματισμός, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που μετά από καταδρομικές επιθέσεις δεν γίνονται συλλήψεις.