ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2020 11:11 EEST | Updated 11/05/2020 11:51 EEST

Οι νεκροί στις ΗΠΑ φτάνουν τους 80.000 και ο Τραμπ πανηγυρίζει επειδή άνοιξε το δικό του γήπεδο γκολφ

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε - όπως ήταν φυσικί - ήταν έντονες.

NICHOLAS KAMM via Getty Images

Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter,  για να αναδείξει το καινούριο του γήπεδο γκολφ στο Λος Άντζελες την Κυριακή. Οι θάνατοι των ΗΠΑ από το COVID-19 έφτασαν τους 80.000, αλλά ο αμερικανός πρόεδρος δεν έγραψε κάτι για αυτό.

«Πόσο υπέροχο να βλέπεις την χώρα να ανοίγει ξανά», έγραψε, αναφερόμενος στο τέλος του lockadown που θα του επιτρέψει να βρίσκεται πιο κοντά στο αγαπημένο του σπορ. Πόσο μάλλον όταν έχει ένα ολοκαίνουριο γήπεδο. 

«Δεν υπάρχουν τεστ για εμάς. Δεν έχετε κάνει τίποτα για να νιώσουμε ασφαλείς. Ο ιός έχει σκοτώσει 80.125 άτομα μέχρι στιγμής, 2.000 ακόμη θα είναι νεκροί μέχρι αύριο. Αλλά με κάθε τρόπο εσείς προωθείτε το γήπεδο γκολφ σας», του απάντησε η Μία Φάροου, Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια κι ακτιβίστρια. 

«Και πάλι, ο Τραμπ προωθεί τις ιδιωτικές του επιχειρήσεις με την ιδιότητά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί παράβαση των καθηκόντων του, αν όχι απλώς ένα απλό παράδειγμα της διαφθοράς του», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

«Η προεδρία της χώρας πρέπει να είναι η δεύτερη δουλειά σας, έτσι δεν είναι; Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης στο Twitter για να διαφημίζετε τα ακίνητά σας. Μιλάμε για μυαλό αμοιβάδας».

Πηγή: HuffPost US