ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/07/2019 13:40 EEST | Updated 19/07/2019 13:41 EEST

Οι οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές της ΝΔ

Σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος του κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, τους έδωσε σαφείς οδηγίες για το πως πρέπει να ασκήσουν το κοινοβουλευτικό τους έργο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη βασική κατεύθυνση προς τους βουλευτές με τη φράση: «Να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο».

Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά και την συγκίνηση του για την παρουσία των 158 βουλευτών και την αυτοδυναμία που πέτυχε η ΝΔ, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι 62 βουλευτές του κόμματος εκλέγονται για πρώτη φορά, κάτι που όπως είπε σηματοδοτεί και την ανανέωση που ούτως ή άλλως επεδίωκε. Διευκρίνισε πάντως ότι θα ήθελε περισσότερες γυναίκες στο Κοινοβούλιο και ξεκαθάρισε ότι θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές του οι δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι ουσιαστικές και να διατυπώνουν με σαφήνεια και τεκμηριωμένα επιχειρήματα τις θέσεις της κυβέρνησης. Κυρίως όμως να αποπνέουν πολιτικό ήθος. Γιατί όπως τόνισε «η αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού λόγου είναι προϋπόθεση για να ξαναφέρουμε την πολιτική κοντά στον πολίτη. Να την αναβαθμίσουμε στην πυραμίδα των δικών μας αξιών και να πείσουμε και τον ίδιο ότι αξίζει να συμμετέχει στα κοινά. Με άλλα λόγια, να υπηρετήσουμε την Δημοκρατία με μία νέα ποιότητα, που θα την καθιστά αποτελεσματικότερη και ελκυστικότερη στη λαϊκή συνείδηση».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του  Ελληνικού Κοινοβουλίου και ξεκαθάρισε ότι η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί. 

«Με όπλο την αλήθεια, οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα. Στη Βουλή, αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων των εκπροσώπων του. Στην κοινωνία, αναδεικνύοντας το ψέμα των συνθημάτων του. Αλλά ακόμη και δίπλα μας, με τη δική μας την προσωπική-πολιτική συμπεριφορά. Πότε αρνούμενοι το «ρουσφέτι» κάποιου ψηφοφόρου και πότε αποφεύγοντας -εμείς οι ίδιοι- τον πειρασμό των εύκολων υποσχέσεων και των φθηνών ρητορισμών».

Ο μεγάλος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τον έθεσε και στην κοινοβουλευτική του ομάδα, είναι η νέα Βουλή να γίνει η καλύτερη της Μεταπολίτευσης, ενώ στάθηκε πολύ στο παράδειγμα που δίνουν οι ίδιοι οι  βουλευτές.

«Η προσωπική μας συμπεριφορά γίνεται πάντα δημόσιο υπόδειγμα. Μην ξεχνάτε ότι στα μάτια του λαού είστε -είμαστε όλοι-  ο καθρέφτης της Παράταξης, αλλά και της πολιτικής συνολικά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και έδωσε συμβουλές προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές χρησιμοποιώντας τις θέσεις που είχε εκφράσει ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Το Κοινοβούλιο είναι ένα μεγάλο σχολείο και όπως θυμάμαι ότι έλεγε πάντα ένας μεγάλος κοινοβουλευτικός άνδρας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πάντα στο Κοινοβούλιο, όταν ακούς προσεκτικά θα μάθεις κάτι από κάθε ομιλητή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μας έχουμε αγορεύσει σε διάφορα βήματα. Το βήμα αυτό, όμως, το βήμα του Κοινοβουλίου, είναι ένα βαρύ βήμα. Με το οποίο όλοι σας θα αποκτήσετε σταδιακά εξοικείωση. Είναι ένα βήμα, όμως, το οποίο επιβραβεύει πάνω απ’ όλα την ποιότητα, την καλή προετοιμασία, τους χαμηλούς τόνους και το συγκροτημένο πολιτικό ήθος», ήταν ορισμένες από τις οδηγίες που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους νέους βουλευτές.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού προς την ΚΟ έκλεισε με την πρόταση του για την εκλογή του Σταύρου Καλαφάτη στη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καλώντας τους βουλευτές να τον ψηφίσουν και να τον στηρίξουν στο έργο του.

Sponsoed post