Ουκρανία: Ανατινάχθηκε τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό.
TWITTER

Ουκρανικοί μαχητές ανατίναξαν ένα τεθωρακισμένο τρένο που μετέφερε ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιώντας εκρηκτικό μηχανισμό στην κατεχόμενη πόλη της Μελιτόπολης, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ουκρανική εδαφική αμυντική δύναμη.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει.

Η Μελιτόπολη, πόλη στην Περιφέρεια Ζαπορίζκα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους τον Φεβρουάριο.

Η ουκρανική εδαφική άμυνα, ο εφεδρικός κλάδος των ενόπλων δυνάμεων, είπε ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε απευθείας κάτω από μια άμαξα που μετέφερε τους Ρώσους στρατιωτικούς.

Η δήλωσή τους, που δημοσιεύτηκε στο Facebook, δεν διευκρίνισε το μέγεθος της ζημιάς.

Την ίδια ώρα σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται λόγος για τεράστια καταστροφή «καθώς το τρένο που μετέφερε ρωσικά πυρομαχικά από την προσαρτημένη Κριμαία εκτροχιάστηκε. «Πολλά αυτοκίνητα ανατράπηκαν και οι εκρήξεις ήταν ισχυρές», σύμφωνα με αναρτήσεις που επικαλούνται στρατιωτικές πηγές στη Ζαπορίζια.