ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/07/2018 19:00 EEST | Updated 25/07/2018 19:02 EEST

Οι πυρκαγιές της Ελλάδας στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου ΚΑΙ σήμερα

ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images

Το γύρο του πλανήτη κάνει από τη Δευτέρα η είδηση για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα και οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

Τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης και μερικές από τις πιο γνωστές εφημερίδες του πλανήτη ΚΑΙ σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους φιλοξένησαν τις καταστροφές στην Αττική εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

Ο βρετανικός Guardian έκανε λόγο για μια «ανείπωτη τραγωδία» ενώ οι Financial Timesέγραψαν πως «τουλάχιστον 74 άνθρωποι πέθαναν στις πυρκαγιές που σαρώνουν την Ελλάδα».

Guardian
Financial Times

Εντύπωση προκάλεσε η τουρκική Cumhuriyet η οποία επέλεξε να κυκλοφορήσει με τίτλο στα ελληνικά που έγραφε: «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας».

Cumhuriyet

Οι αμερικάνικοι New York Times δημοσίευσαν φωτογραφία δύο πυροσβεστών εν ώρα καθήκοντος ενώ έγραψαν «Μια απελπισμένη απόδραση καταλήγει στο θάνατο στις χειρότερες φωτιές εδώ και μια δεκαετία στην Ελλάδα».

New York Times

Για την «φωτιά που καταδίωκε τους ανθρώπους μέχρι τη θάλασσα» έκανε λόγο η ιταλική Repubblica και εκτίμησε στους 100 τους νεκρούς.

La republica

Οι Times του Λονδίνου έγραψαν για μια «βιβλική καταστροφή», ενώ η βρετανική Metroεπίσης έγραψε για μια «βιβλική κόλαση», τονίζοντας πως οι νεκροί δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους 100.

Times
metro

«Τουλάχιστον 74 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα που χτύπησαν σαν φλογοβόλο», ήταν ο βασικός τίτλος του Scotsman.

The Scotsman

Για «βιλική καταστροφή» έγραψε και η Daily Express.

Daily Express