ΔΙΕΘΝΕΣ
21/07/2021 11:34 EEST | Updated 21/07/2021 11:40 EEST

Οι πιο αντιπαθητικοί διάσημοι δισεκατομμυριούχοι (και οι πιο συμπαθείς) - Ποιους προτιμούν οι πολίτες

Μπέζος, Σόρος, Ζάκερμπεργκ, Γκέιτς, Μασκ κ.α.

Reuters, Getty

Οι διάσημοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο των ΜΜΕ. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Τζεφ Μπέζος προσφάτως για τα ταξίδι τους στα όρια του διαστήματος, ο Μπέζος (και πάλι) με τον Μπιλ Γκέιτς για  τα διαζύγιά τους αλλά και την κριτική στις συνθήκες εργαασίας στην Amazon ή τον αγώνα για την διανομή εμβολίων για την Covid-19 αντίστοιχα. Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ γιατί το Facebook πάντα είναι στην επικαιρότητα και όχι πάντα για καλό αφού έχει τεθεί υπό διερεύνηση πολλές λειτουργίας του μέσου κοινωνικούς δικτύωσης. Ο  Τζώρτζ Σόρος ως επίκεντρο πάσης φύσεως θεωρίας συνωμοσίας κ.ο.κ.

Και φυσικά, εν μέσω πανδημίας τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν επίσης πάρα πολύ με το κατά πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, όλοι αυτοί έγιναν πλουσιότεροι τη στιγμή που οι μη προνομιούχοι πάσχιζαν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα. 

Τι άποψη όμως έχουν οι πολίτες για όλους αυτούς τους διάσημους πάμπλουτους επιχειρηματίες και για ποιους έχουν περισσότερο ή λιγότερο θετική εικόνα;

 

Steve Granitz via Getty Images

 

Δημοσκόπηση του YouGov που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ 10 με 13 Ιουλίου απαντά στο ερώτημα.

Όπως φαίνεται λοιπόν την πιο αρνητική εικόνα φαίνεται πως έχουν για τον ιδρυτή του Facebook σε ποσοστό μάλιστα που φτάνει το 60% ενώ ακολουθεί ο Μπέζος με ποσοστό 49%, όπως φαίνεται και στο γράφημα του Statista κάτι που αποδίδεται ιδιαίτερα και στις πολύ αρνητικές ειδήσεις για την εταιρεία Amazon και τις συνθήκες εργασίας όσων απασχολούνται σε αυτή. 

 

Infographic: What Do Americans Think Of Famous Billionaires? | Statista You will find more infographics at Statista

 

Το δε υψηλότερο ποσοστό πολιτών «θετικής ψήφου» συγκεντρώνει ο

πάμπλουτη τηλεπερσόνα Όπρα Γουίνφρεϊ αν και εάν αναλογιστεί κανείς την έκθεσή της στα ΜΜΕ πάντα με δικούς της όρους (αφού είναι μια σχολή από μόνη της σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά σόου) ίσως το ποσοστό αυτό να είναι μικρό.

Λιγότερο από όλους πάντως οι Αμερικανοί αντιπαθούν τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, 23% ο οποίος όμως συγκεντρώνει και χαμηλό ποσοστό σε ότι αφορά αυτούς που έχουν θετική άποψη, δηλαδή το 34% ενώ παρουσιάζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων που απάντησαν πως δεν έχουν άποψη για το πρόσωπό του (43%).

Πρώτος σε αυτή την κατηγορία έρχεται ο Τζώρτζ Σόρος με 44% ενώ επίσης έχει και το χαμηλότερο ποσοστό θετικής προσέγγισης στο πρόσωπό του, δηλαδή 18%.

Shannon Stapleton via Reuters