ΔΙΕΘΝΕΣ
13/06/2019 12:10 EEST | Updated 13/06/2019 14:00 EEST

Οι πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Και ποια κράτη βρίσκονται στη χαμηλότερη θέση.

Halfpoint Images via Getty Images

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια η παγκόσμια ειρήνη είναι πιο σταθερή σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τον Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης και τον πίνακα που δημοσιεύει το statista.com.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως η βελτίωση αυτή ήταν πολύ μικρής τάξεως δεδομένου ότι ο κόσμος εξακολουθεί να είναι λιγότερο ειρηνικός σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά την κατάταξη των χωρών του κόσμου όσον αφορά το κατά πόσο παραμένουν ειρηνικές.

Η κατάταξη λαμβάνει υπόψιν της 23 κριτήρια- παράγοντες, ανάμεσά τους τις εσωτερικές και διεθνείς συρράξεις, τις στρατιωτικές δαπάνες, την τρομοκρατία, τους δείκτες των ανθρωποκτονιών και άλλων εγκλημάτων.

statista

Όπως συμπεραίνει κανείς από τα στοιχεία, η Ισλανδία εξακολουθεί να θεωρείται η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο για 11η συνεχόμενη χρονιά.

Ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία, η Αυστρία, η Πορτογαλία και η Δανία.

Η Ελλάδα παρουσιάζεται με κίτρινο χρώμα.

Η λιγότερο ειρηνική χώρα είναι το Αφγανιστάν ενώ ακολουθεί η Συρία. Τις υπόλοιπες λιγότερο ειρηνικές χώρες απαρτίζουν το Νότιο Σουδάν, η Υεμένη και το Ιράκ.

Το Μπουτάν έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη βελτίωση από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο top 20, ανεβαίνοντας 43 θέσεις τα τελευταία 12 χρόνια, αναφέρει η έκθεση.

Sponsored Post