ΔΙΕΘΝΕΣ
10/07/2019 12:26 EEST

Οι πλούσιοι του πλανήτη έγιναν φτωχότεροι το 2018 – Πόσα χρήματα έχασαν και ποιοι

Παρόλο που ο πληθυσμός της γης δεν μειώθηκε.

Deagreez via Getty Images

Μετά από επτά συνεχείς χρονιές ανάπτυξης, ο παγκόσμιος πληθυσμός των ανθρώπων που διαθέτουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίων δολαρίων, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Τα εν λόγω αναφέρει η τελευταία έκθεση παγκόσμιου πλούτου της συμβουλευτικής εταιρείας Capgemini η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Με βάση τα στοιχεία, η Ασία υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, με τους εκατομμυριούχους της Κίνας να χάνουν περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά υπέστη μείωση κατά 20% το 2018, όπως καταγράφηκε από τον δείκτη SZSE Composite Index, καθώς οι εμπορικές εντάσεις και οι φόβοι για μια ευρύτερη επιβράδυνση της οικονομίας επηρέασαν αρνητικά τη διάθεση των επενδυτών να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στον γίγαντα της οικονομίας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ενώ ο συνολικός πλούτος των εκατομμυριούχων στον κόσμο μειώθηκε κατά 3% το 2018, ο παγκόσμιος πληθυσμός παρέμεινε σχεδόν σταθερός (-0,3%) στα 18 εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο πληθυσμό εκατομμυριούχων (5,3 εκατομμύρια), με την Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Κίνα να βρίσκονται επίσης στη λίστα.

Οι τέσσερις αυτές χώρες αντιπροσώπευσαν το 61% του παγκόσμιου πληθυσμού το 2018.

(Με πληροφορίες από statista)

Sponsored Post