Οι πριγκίπισσες της Disney όπως δεν τις έχετε ξαναδεί: Πολεμίστριες σε ιστορίες ηρωικής φαντασίας

Bloomberg via Getty Images

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τους ήρωες και τις ηρωίδες των ταινιών της Disney- κατά κανόνα βασιζόμενες σε παλιά, παραδοσιακά παραμύθια. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πριγκίπισσες της Disney αποτελούν μια κατηγορία από μόνες τους, από τη Χιονάτη μέχρι τη Γιασμίν και την Έλσα μέχρι τη Μουλάν και την Ποκαχόντας- και κατά καιρούς καλλιτέχνες τις έχουν απεικονίσει σε «εναλλακτικές» εκδόσεις τους- πχ οι πριγκίπισσες της Disney σε anime/ manga εκδοχή, οι πριγκίπισσες της Disney σε σέξι/ «ενήλικη» εκδοχή, οι πριγκίπισσες της Disney στον πραγματικό κόσμο κ.α.

Πάντα σε αυτό το πνεύμα, είχαμε την τύχη να ανακαλύψουμε τη δουλειά του @art_veider- του καλλιτέχνη Αρτέμι Μιασνίκοφ από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ο οποίος τις προσέγγισε εναλλακτικά: Οι εκδόσεις των πριγκιπισσών που σχεδίασε ο Μιασνίκοφ φαίνονται εμπνευσμένες από τον ξεχωριστό κόσμο (για την ακρίβεια, από τους πολλούς ξεχωριστούς κόσμους) των παιχνιδιών ρόλων (RPG, role playing games- Dungeons & Dragons και τα συναφή, για τους πιο «γνώστες») και του fantasy/ ηρωικής φαντασίας εν γένει, με έντονη εσάνς κόμικ τεχνοτροπίας και αισθητικής και ολίγον τι, σε κάποιες περιπτώσεις, από anime/ manga.

Σε κάθε περίπτωση, οι πριγκίπισσες του Μιασνίκοφ εμφανίζονται μάχιμες, ηρωικές, ενίοτε απειλητικές και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι χαρακτήρες που έχετε φτιάξει για να παίξετε σε RPG (pen&paper ή σε υπολογιστή) – και μας κέρδισαν ακριβώς για αυτό. Απολαύστε τις:

Έλσα και Άννα (Frozen): Οι φίλοι του Dragonlance ίσως να θυμηθούν τα εμβληματικά αδέλφια του πάλαι ποτέ δημοφιλούς setting του D&D - τους Caramon και Raistlin Majere.

Μοάνα: Βλοσυρή και ετοιμοπόλεμη!

Μερίντα (Brave)

Τιάνα (The Princess and the Frog)

Γιασμίν (Αλαντίν)

Ωρόρα (Η Ωραία Κοιμωμένη): Εξαιρετική η αντιπαράθεση με τη σκοτεινή Maleficent- ή, αλλιώς, «ο πρίγκιπας καθυστέρησε, πάω να πάρω πίσω το βασίλειο μόνη μου»)

Mουλάν

Σταχτοπούτα: Τα γοβάκια μας τελείωσαν- η full plate πανοπλία της πάει πιο πολύ, άλλωστε.

Ποκαχόντας

Άριελ (Η μικρή γοργόνα): Μια πολέμαρχος της θάλασσας

Ραπουνζέλ: Έχει κάτι από επαναστάτη/ Ρομπέν των Δασών, δεν βρίσκετε;

Η Πεντάμορφη και το Τέρας: Φονικό δίδυμο

Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι: Έτοιμοι για μάχη.