Οι συμβουλές του Elon Musk για να γίνετε περισσότερο παραγωγικοί στη δουλειά

Τι έγραψε ο CEO της Tesla σε e-mail προς τους εργαζόμενους
Rebecca Cook / Reuters

Ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Space X, Tesla και ιδρυτής της The Boring Company, Elon Musk, έστειλε πρόσφατα ένα e-mail που συνέταξε ο ίδιος και απευθυνόταν στους εργαζόμενους της Tesla με θέμα την αύξηση της παραγωγικότητας ώστε να κατασκευαστούν καινούργια Model 3 αμάξια.

Το e-mail αναδημοσίευσε χρήστης στο Διαδίκτυο και έγραφε τα εξής:

«Αρχικά, να σας συγχαρώ για την παραγωγή και ολοκλήρωση περισσότερων από 2000 Model 3 οχημάτων μέσα σε τρεις γεμάτες εβδομάδες. Σας ευχαριστώ που είσαστε τόσο δυνατή ομάδα και καταφέρνετε θαύματα καθημερινά».

Αυτοί είναι πέντε τρόποι με τους οποίους ο Elon Musk πιστεύει οτι η παραγωγικότητα είτε των εταιρειών είτε των εργαζομένων μπορεί να γίνει ισχυρότερη.

Να αποφεύγετε τα πολύ συχνά meetings

«Οι πολύ συχνές συναντήσεις είναι η μάστιγα των μεγάλων εταιρειών και σχεδόν πάντα χειροτερεύουν όσο περνάει ο καιρός. Σας παρακαλώ, αποφύγετε όσο μπορείτε τα μεγάλα και χρονοβόρα meetings, εκτός κι αν πρέπει να γίνουν και είστε σίγουροι ότι θα έχουν αξία για τους εργαζομένους, σε αυτή την περίπτωση ας είναι σύντομα».

Αν θεωρείτε ότι ακούσατε αυτό που θέλατε στο meeting, μπορείτε να φύγετε

«Φύγετε από το meeting όταν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένετε άλλο. Δεν είναι αγενές να φύγετε, είναι αγένεια οι εργοδότες να κάνουν κάποιον να παραμένει και να σπαταλάει το χρόνο του άσκοπα».

Μην χρησιμοποιείτε ακρωνύμια

«Μην χρησιμοποιείτε ακρωνύμια ή λέξεις που δεν βγάζουν νόημα για αντικείμενα, λογισμικό ή διαδικασίες της Tesla. Οτιδήποτε απαιτεί εξήγηση, εμποδίζει τη σωστή επικοινωνία».

Μην επικοινωνείτε μέσω «αλυσίδας»

«Η επικοινωνία πρέπει να είναι σύντομη και όχι να πηγαίνει από εργαζόμενο σε εργαζόμενο σαν αλυσίδα. Με αυτό τον αλυσιδωτό τρόπο η δουλειά δεν γίνεται αποτελεσματικά και στους ρυθμούς που πρέπει να γίνει. Όποιος εργοδότης που προσπαθεί να εντάξει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, σύντομα θα δουλεύει κάπου αλλού».

Να είστε λογικοί

«Γενικά, πάντα να προτιμάτε την κοινή λογική ως τον οδηγό σας. Το να ακολουθείτε όλους τους κανόνες της εταιρείας είναι προφανώς γελοίο σε ορισμένες περιπτώσεις. Γι’αυτό χρησιμοποιείστε την κοινή λογική».

Πηγή: Independent