ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2021 14:16 EEST

Οι τρεις ληστείες, το οπλοστάσιο και ο ασύλληπτος συνεργός

Πρόκειται για ένα άτομο με ποινικό παρελθόν, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες.

Eurokinissi
sdv

Για ακόμα δύο ληστείες, εκτός εκείνης στο τραπεζικό υποκατάστημα της οδού Μητροπόλεως, κατηγορείται ο 33χρονος ληστής με το τατουάζ, τον οποίο οδήγησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης οι αστυνομικοί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχημάτισαν σε βάρος του, ο 33χρονος μαζί με τον συνεργό του εισέβαλαν σε τράπεζα της Μεταμόρφωσης, στις 18 Αυγούστου, και σε υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον ακόμα μία ένοπλη εισβολή.

Περισσότερα από δέκα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη σύλληψή του το μεσημέρι της Δευτέρας, με τα περισσότερα να ακολουθούν το δρομολόγιό του με μοτοσικλέτες.

Μαζί με τον κατηγορούμενο ληστή συνέλαβαν και την 34χρονη φίλη του, επειδή είχε στην πλάτη της το σακίδιο με το πολεμικό όπλο. Εκτός από το καλάσνικοφ και τα δύο πιστόλια, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν στο διαμέρισμα, που είχαν ενοικιάσει διαδικτυακά:

19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια,

περίστροφο με 6 φυσίγγια,

ταχυγεμιστήρα περιστρόφου και 141 φυσίγγια,

νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων,

κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Κινητό τηλέφωνο και κάρτες sim θα διερευνηθούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι σημειώσεις, χωρίς όμως οι αστυνομικοί που έχουν γνώσει της έρευνας να επιθυμούν να αποκαλύψουν κάτι περισσότερο, καθώς ακόμα δεν έχουν εντοπίσει τον συνεργό του 33χρονου.

Πρόκειται για ένα άτομο με ποινικό παρελθόν, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες.