ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/04/2020 12:43 EEST | Updated 09/04/2020 12:44 EEST

Οι ξεναγοί στα μέτρα στήριξης - 1572: Η γραμμή του Τουρισμού

Δεν αποκλείονται οι ξεναγοί από τη στήριξη της πολιτείας λόγω κορονοϊού.

EUROKINISSI/ ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Ηταν λογικό να ενταχθούν και οι ξεναγοί στα μέτρα στήριξης προς τους πληττόμενους από τον κορονοϊό. Κι αυτό διευκρινίστηκε σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, έπειτα από την επαφή του υπουργού Χάρη Θεοχάρη και του υφυπουργού Μάνου Κόνσολα, με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, εστιάζοντας στο θέμα της ανάγκης ένταξης του συνόλου του κλάδου των ξεναγών στα μέτρα στήριξης. 

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του κλάδου: πρόεδρο Ν. Ξυλουρά, αντιπρόεδρο Ευρ. Βλάση, γ.γ Αναστασία Γαϊτάνου και τον πρόεδρο του Σωματείου Διπλωματικών Ξεναγών Κρ. Πιπέρα, να υποβάλλουν τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι δικαιούχοι επαγγελματίες ξεναγοί.

Ο Τουρισμός αποκτά τον δικό του τετραψήφιο αριθμό

Ηδη έχει τεθεί σε λειτουργία από το Υπουργείο Τουρισμού ο αριθμός κλήσης 1572, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται καταναλωτές, τουρίστες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα που ζητούν ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Ειδική ομάδα έμπειρων στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού καταγράφει και απαντά στα σχετικά ερωτήματα και σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, «σκοπός μας είναι η διαρκής ενημέρωση και στήριξη της τουριστικής αγοράς και σε ένα δεύτερο επίπεδο  η παροχή δυνατότητας στους τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα να παίρνουν πληροφορίες για ζητήματα που προκύπτουν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.»