ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/02/2019 11:42 EET | Updated 06/02/2019 13:24 EET

Οι γαλακτοβιομηχανίες «τρέμουν» το νέο Magnum Vegan

Βέγκαν και στο παγωτό. Εσείς θα το δοκιμάζατε;

Yahoo News Singapore

Τον προηγούμενο μήνα, μία από τις γνωστότερες πολυεθνικές γαλακτοβιομηχανίες - θυγατρική του ομίλου Unilever, λανσάρισε ένα νέο είδος παγωτού... το «Magnum Vegan». 

Η παρουσίαση έγινε στην Αυστραλία και προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου Australian Dairy Farmers. Οι Αυστραλοί παραγωγοί γάλακτος υποστηρίζουν ότι το προϊόν αυτό δεν είναι παγωτό και αποτελεί πρόβλημα για την βιομηχανία των γαλακτομικών προϊόντων!

Το νέο Magnum Vegan είναι φτιαγμένο από πρωτεΐνη αρακά. Εχει γεύση βανίλιας, ενώ στα συστατικά του περιλαμβάνονται η σοκολάτα υγείας, το λάδι καρύδας και το βούτυρο.

«Αποτελεί ένα εντεινόμενο πρόβλημα για εμάς, όταν προϊόντα που βασίζονται σε άλλες εναλλακτικές - αντί του γάλακτος - διατίθενται στο εμπόριο λανθασμένα ως γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε εκπρόσωπός τους στην εφημερίδα The Guardian.

«H συγκεκριμένη εταιρία πήρε την απόφαση να προσθέσει στα προϊόντα της το νέο Magnum Vegan για να ικανοποιήσει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αλλά είναι παραπλανητικό να αποκαλείται παγωτό εφόσον δεν περιέχει γάλα» συνεχίζει.

Matt Crossick - PA Images via Getty Images

H εταιρεία του ομίλου Unilever, περιγράφει το παγωτό της «ως ένα βελούδινο φυτικό προϊόν που είναι κρεμώδες χωρίς να περιέχει γάλα». Εκπρόσωπος της υποστήριξε πως το Magnum Vegan δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως παγωτό στην αγορά, αλλά περισσότερο ως «παγωμένο γλυκό» και πιστεύει ότι θα έχει μεγάλη απήχηση, τόσο σε χορτοφάγους (vegan) όσο και σε μη-χορτοφάγους καταναλωτές.

Οι δυο νέες γεύσεις της μάρκας, τα Magnum Vegan Classic και Magnum Vegan Αμύγδαλο, είναι ήδη διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη και σε καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Invision for MAGNUM

Παρά τις αντιδράσεις από τους Αυστραλούς γαλακτοπαραγωγούς, ο Ζέιντ Γουάτσον, πρόεδρος της Vegan and Vegetarian Society του Κουίνσλαντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το λανσάρισμα και το χαρακτήρισε  ως «έξυπνη κίνηση για το Magnum».

«Είναι κάτι που θα δείτε από όλες τις μεγάλες εταιρείες τα επόμενα χρόνια», είπε, ενώ πρόσθεσε πως το Vegan Magnum μπορεί να μην ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν τους τρόπους ζωής ενός vegan, αλλά μπορεί να τους βάλει στη διαδικασία να σκεφτούν φυτικές εναλλακτικές λύσεις.

 

Πηγή: Independent   

ASSOCIATED PRESS