ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2019 12:48 EEST | Updated 20/05/2019 12:51 EEST

Οι γυναίκες που σκότωσαν τον ετεροθαλή αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν νόμιζαν ότι έκαναν φάρσα στο Youtube

Συμμετείχαν στη φάρσα για 75 δολάρια η καθεμιά.

Θύματα φάρσας φέρεται να έπεσαν οι γυναίκες που σκότωσαν τον ετεροθαλή αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν που δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου το 2017 με τη χρήση του παράγοντα VX, μιας νευροτοξικής ουσίας.

Οι αρχές της Μαλαισίας απελευθέρωσαν τις δύο γυναίκες που πραγματοποίησαν την επίθεση, τη Σίτι Αισγιά, από την Ινδονησία και τη Ντοάν Θι Χουόνγκ, από το Βιετνάμ, πιστεύοντας ότι είχαν εξαπατηθεί για να πραγματοποιήσουν την επίθεση και δεν είχαν ιδέα ότι το υγρό που πέταξαν στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ- Ναμ ήταν θανατηφόρο.

Ο Γιονγκ Ναμ είχε κάποτε θεωρηθεί ως πιθανός κληρονόμος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, αλλά έχασε το κύρος του λόγω της αγάπης του για το καζίνο, τις γυναίκες και όλες τις απολαύσεις που προσφέρει ο Δυτικός πολιτισμός.

H Σίτι Αισγιά

Σύμφωνα με τη CIA, μάλιστα, η πρώτη προσεγγίστηκε από οδηγό ταξί με το όνομα «Τζον» και δέχτηκε να συμμετάσχει σε φάρσες που θα προβληθούν από το Youtube. Δεν ήξερε βέβαια τι θα ακολουθήσει. Με τον ίδιο τρόπο δελεάστηκε και η δεύτερη.

Έτσι, είχε σχεδιαστεί να πετάξουν «baby oil» στο πρόσωπο του αδερφού του προέδρου. Δεν ήξεραν ότι αυτό που θα του πέταγαν, θα του αφαιρούσε τη ζωή.

Όταν συνελήφθη η Αισγιά, νόμιζε ότι ακόμα και αυτό ήταν φάρσα εκείνων που την έβαλαν τελικά σε τέτοιους μπελάδες. Η Χουόνγκ συνελήφθη την επόμενη μέρα στο αεροδρόμιο. Έψαχνε να βρει τους ανθρώπους που την έβαλαν σε αυτή τη φάρσα.

Παραμένει μυστήριο πως οι γυναίκες δεν προσβλήθηκαν από την θανατηφόρα ουσία, με τις επικρατέστερες θεωρίες να αναφέρουν ότι κατάφεραν να επιζήσουν, επειδή έπλυναν γρήγορα τα χέρια τους.

Πηγή: News.com.au