ΔΙΕΘΝΕΣ
14/11/2019 09:49 EET | Updated 14/11/2019 10:38 EET

Οι γιατροί αφαίρεσαν όγκο που έμοιαζε με μπάλα ποδοσφαίρου από τον λαιμό ενός άνδρα

Το χειρουργείο διήρκεσε επτά ώρες και ο όγκος ζύγιζε περίπου πέντε με επτά κιλά.

Facebook

Ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ είχε μόνο μια επιλογή για να απαλλαγεί από τον τεράστιο όγκο που είχε αναπτυχθεί στον λαιμό του και απειλούσε τη ζωή του: Να τον αφαιρέσει. Ωστόσο, δεν ήταν και η πιο εύκολη επέμβαση του κόσμου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις κάτωθι φωτογραφίες. 

Ο Μίλτον Γουίνγκερτ, 81 ετών, είχε επισκεφτεί αρκετούς γιατρούς τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά οι περισσότεροι ανησυχούσαν τόσο για την επιδείνωση της κατάστασής του, όσο και για την εξέλιξη του χειρουργείου, καθώς ο όγκος ήταν τεράστιος. Έμοιαζε σαν να είχε καταπιεί μπάλα ποδοσφαίρου.

Μόνο ένας γιατρός, ο χειρουργός Ναζίρ Καν, από το Νοσοκομείο Μάουντ Σινάι, τον έπεισε ότι η αφαίρεση του όγκου είναι εφικτή. 

Οι άνδρες είχαν μια πολύ αναλυτική συζήτηση σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης - συμπεριλαμβανομένων και των πιθανών επιπλοκών. «Ήθελα όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι, προτού κάνουμε το χειρουργείο, για κάθε σενάριο”, δήλωσε ο Καν στο CNN.

Η χειρουργική επέμβαση, η οποία διέρκεσε επτά ώρες, ήταν επιτυχής. Ο Καν είπε ότι ο κακοήθης όγκος που αφαιρέθηκε ζυγίζει μεταξύ 5 και 7 κιλών. Πλέον, ο ασθενής αναρρώνει. 

 

Sponsored Post