ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2021 16:45 EEST

Οι γονείς, το παιδί και ο σκύλος βρέθηκαν όλοι νεκροί στο δάσος (και κανείς δεν γνωρίζει το πώς και το γιατί)

Mυστηριώδεις θάνατοι στην Καλιφόρνια.

KSEE

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αρχές της Καλιφόρνια ο ανεξήγητος θάνατος μιας τριμελούς οικογένειας και του σκύλου της, σε δάσος της Καλιφόρνια. 

Οι σοροί του Βρετανού Τζον Γκέρις, της συζύγου του, Έλεν Τσανγκ, και της ενός έτους κόρης τους, Μίζου, βρέθηκαν στον Εθνικό Δρυμό της Σιέρα την Τρίτη. Νεκρός βρέθηκε και ο σκύλος της οικογένειας, Όξι, στην ίδια περιοχή του δάσους, που είναι δημοφιλής προορισμός για χάικινγκ. 

Επιθεωρητές υποπτεύονται πιθανή δηλητηρίαση από τοξικά φύκια στα νερά και οι ιατροδικαστικές εξετάσεις συνεχίζονται για να προσδιοριστεί η αιτία του θανάτου. «Δεν γνωρίζουμε την αιτία, δεν θα ησυχάσουμε αν δεν την βρούμε», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μαριπόζα, Τζέρεμι Μπριζ. «Δεν γνωρίζω αρκετά στοιχεία για την τοξικότητα τους», λέει ο Μπριζ. Θεωρητικά, τα φύκια μπορούν να απελευθερώσουν «εξαιρετικά επικίνδυνες τοξίνες που ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο ανθρώπων και ζώων», σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ. 

«Δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για το πως συνέβη.. έχεις δύο υγιείς ενήλικες, ένα υγιές και παιδί και ένα κατά τα φαινόμενα υγιές σκυλί, όλοι τους νεκροί στην ίδια περιοχή». 

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι θάνατοι να συνδέονται με αέρια από εγκαταλελειμμένα χρυσωρυχεία, αλλά ο κ. Μπριζ φάνηκε να αποκλείει αυτό το σενάριο από την Πέμπτη. «Δεν πιστεύω ότι συνδέεται με το ορυχείο», δεδομένου ότι το πλησιέστερο ορυχείο απέχει περίπου 3 μίλια από το σημείο όπου βρέθηκαν τα πτώματα. 

(Με πληροφορίες από HuffPost)