Οι γωνιές που φτιάχνονται με αγαπημένα αντικείμενα λένε την ιστορία της ζωής σου

Ή αλλιώς πώς με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχες γωνιές που θα "γεννήσουν" τις πιο ωραίες ιστορίες.
 Κάθε ένα από τα αντικείμενα και τα έπιπλα που θα δεις γύρω σου έχει τη δική του ιστορία.
 Κάθε ένα από τα αντικείμενα και τα έπιπλα που θα δεις γύρω σου έχει τη δική του ιστορία.

Αν καθίσεις δύο λεπτά και ρίξεις μια ματιά γύρω σου, στο σπίτι σου, στον χώρο σου, θα καταλάβεις ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κάθε ένα από τα αντικείμενα και τα έπιπλα που θα δεις γύρω σου έχει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία αλληλένδετη με την ιστορία της ζωής σου.

Σίγουρα θυμάσαι τα έπιπλα που “έντυσαν” το πρώτο σου σπίτι. Τον καναπέ που σε φιλοξένησε τα κρύα βράδια του χειμώνα παρέα με μια κουβέρτα και μια κούπα ζεστό καφέ. Το τραπεζάκι πάνω από το οποίο έγιναν χιλιάδες συζητήσεις με τους φίλους και τις φίλες σου. Καθετί που υπάρχει μέσα σε κάθε σπίτι είναι συνδεδεμένο και με μια ιστορία, με αγαπημένα πρόσωπα, με μοναδικές στιγμές που έχεις ζήσει. Έτσι και στο δικό μου σπίτι. Κάθε γωνιά, κάθε spot του σπιτιού μου έχει κάτι να σου “πει”, μια ιστορία να διηγηθεί.

Προσωπικά λατρεύω αυτά τα spots στο σπίτι που γίνονται τα αγαπημένα σου σημεία, αυτό που λέμε το “safe place” σου, εκεί που περνάς τον περισσότερο χρόνο. Ένα τέτοιο spot υπάρχει στην κρεβατοκάμαρά μου. Μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ αρκετά χρόνια πριν ήταν αυτή που μου έδωσε την έμπνευση που χρειαζόμουν για να φτιάξω ένα δωμάτιο όπως ακριβώς το ονειρευόμουν. Μερικά χρόνια μετά, αυτό το δωμάτιο δεν το αλλάζω με τίποτα.

Αν με ρωτήσεις τι είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτό το δωμάτιο, θα σου πω ότι είναι η αγαπημένη μου γωνία. Το κρεβάτι μου, ένα κρεβάτι με μεταλλικό σκελετό που είχα ανακαλύψει στην ΙΚΕΑ και το “ερωτεύτηκα” με την πρώτη ματιά και το μικρό διάφανο κομοδίνο που στο εσωτερικό του ‘φιλοξενεί’ τα αγαπημένα μου βιβλία.

Όταν μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά γυρίζω σπίτι, αυτή η γωνία είναι το “safe place” μου. Ένα γλαστράκι δίνει ‘πνοή’ σε αυτή τη γωνία και ένα αρωματικό κερί ανανεώνει τον χώρο. Όνειρο.

Το “safe place” μου
Το “safe place” μου

Και δεν έχω τελειώσει εδώ. To coziness του χώρου τερματίζει με το χαλί με τα γεωμετρικά σχέδια που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κρεβάτι μου. Αγαπώ τις υφές και τα σχέδια και όταν είδα το συγκεκριμένο χαλί σε μια τυχαία βόλτα μου σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ, αποφάσισα ότι δεν γινόταν να λείπει από το σπίτι μου. Και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Απ’ ότι φαίνεται το έχει λατρέψει και η γάτα μου, που δεν το κουνάει από εκεί στιγμή. Ας είναι.

To coziness του χώρου τερματίζει με το χαλί με τα γεωμετρικά σχέδια που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κρεβάτι μου.
To coziness του χώρου τερματίζει με το χαλί με τα γεωμετρικά σχέδια που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κρεβάτι μου.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το τέλειο δωμάτιο για μένα. Αν όμως έπρεπε να ξεχωρίσω ένα και μόνο έπιπλο ή ένα αντικείμενο, θα έδινα την ψήφο μου στην παπουτσοθήκη μου. Ναι και αυτή στην ΙΚΕΑ τη βρήκα. Έχω δεκάδες ζευγάρια παπούτσια και απεχθάνομαι την ακαταστασία. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη παπουτσοθήκη είναι ίσως το αγαπημένο μου item στο σπίτι. Εκτός του ότι φιλοξενεί όλα τα ζευγάρια παπούτσια που έχω και έχουν ολοκληρώσει μερικά από τα πολύ αγαπημένα looks μου, λειτουργεί και σαν διακοσμητικό και λειτουργικό κομοδίνο που δίνει αυτό το κάτι παραπάνω στο σαλόνι μου.

Έχω δεκάδες ζευγάρια παπούτσια και απεχθάνομαι την ακαταστασία.
Έχω δεκάδες ζευγάρια παπούτσια και απεχθάνομαι την ακαταστασία.

Αν το καλοσκεφτείς, το σπίτι των ονείρων σου δεν βρίσκεται μακριά. Αρκεί μια βόλτα σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ για να σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι και να ανακαλύψεις τα αντικείμενα που σε μερικά χρόνια από τώρα θα ‘λένε’ την ιστορία της ζωής σου. Κανένα Instagram, μόνο ΙΚΕΑ.