ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/06/2016 03:43 EEST | Updated 15/06/2016 04:35 EEST

Πως η «σατανική» οικιακή βοηθός νάρκωνε ηλικιωμένους. Μορφίνη στο τσάι, στο νοσοκομείο τα θύματα

SCOTT CAMAZINE via Getty Images
Morphine vial.

Μία «σατανική» οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία, η οποία νάρκωνε τους ηλικιωμένους που φρόντιζε μέσα στο σπίτι τους για να τους αφαιρεί χρήματα και αντικείμενα αξίας, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μία 47χρονη που έβρισκε τα θύματά της μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών που αναρτούσαν οικογένειες για τη φύλαξη του παππού ή της γιαγιάς. Σε καθέναν από τους πελάτες της –οι οποίοι συνήθως είχαν βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν- συστηνόταν με διαφορετικό όνομα και χρησιμοποιούσε διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, ενεργοποιημένα σε ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, για να μην αφήνει ίχνη.

Μόλις περνούσαν λίγες ημέρες και έβρισκε που κρύβει ο ιδιοκτήτης μετρητά και κοσμήματα αναλάμβανε δράση. Έριχνε υπνωτικό χάπι ή την ουσία ‘βενζοδιαζεπίνη’ (κύριο συστατικό των υπνωτικών χαπιών) ή μορφίνη στον καφέ, το νερό ή το τσάι των ηλικιωμένων με αποτέλεσμα τη νάρκωσή τους. Τα θύματα ξυπνούσαν μετά από πολλές ώρες και αντιλαμβάνονταν ότι η οικιακή βοηθός τους έχει αδειάσει το σπίτι.

Η επίδραση των χαπιών σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν είχαν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι ηλικιωμένοι να καταλήγουν στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα. Οι αστυνομικοί ερευνούν ξεχωριστά μία περίπτωση κατά την οποία ένα θύμα της «σατανικής» Βουλγάρας απεβίωσε. Αναζητούν το κατά πόσο ο θάνατος προήλθε από την επίδραση του φαρμάκου ή από άλλον άσχετο λόγο.

Η Αστυνομία εξιχνίασε μέχρις στιγμής έξι περιπτώσεις σε Καισαριανή, Αγίους Αναργύρους, Άλιμο και Κυψέλη, ενώ από τη δημοσίευση της φωτογραφίας της αναμένεται να βρεθούν και άλλα θύματα.

Η σύλληψή της έγινε στις 11 Ιουνίου 2016 ύστερα από έρευνες που ακολούθησαν από καταγγελία ληστείας στις 5 Ιουνίου σε διαμέρισμα ηλικιωμένου στην Καισαριανή. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μέχρι και την ημέρα της σύλληψης η 47χρονη έψαχνε σε ηλεκτρονικές αγγελίες για ενδιαφερόμενους που ζητούν οικιακή βοηθό. Οι αστυνομικοί επενέβησαν για να τη συλλάβουν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη λίγο πριν ρίξει υπνωτικό στο τσάι ανυπεράσπιστης γυναίκας που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.