ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/02/2017 11:01 EET | Updated 13/02/2017 11:01 EET

Ευθύνες στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επιρρίπτει ο Ντομπρόβσκις

Bloomberg via Getty Images
Valdis Dombrovskis, vice president of the European Commission, delivers a keynote speech during Capital Markets Union event in London, U.K., on Friday, Feb. 10, 2017. 'We are sensitive to talk of unpicking financial legislation which applies carefully negotiated international standards and rules,' Dombrovskis said in London on Friday. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο όσον αφορά στην οικονομική προσαρμογή που απαιτείται για τη διασφάλιση της επόμενης δόσης, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος όμως επέρριψε ευθύνες στο ΔΝΤ και στις «απαισιόδοξες» προβλέψεις του που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Η εφαρμογή του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά» είπε ο Ντομπρόβσκις από τη Φρανκφούρτη.

«Εάν δώσουμε μια τελευταία ώθηση όλοι μαζί, οι θεσμοί, οι δανειστές, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και η Ελλάδα, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την δεύτερη αξιολόγηση» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε: «Η βασική μας υπόθεση είναι ότι αυτό θα γίνει με τη στενή συνεργασία του ΔΝΤ. Όμως το πρόβλημα είναι ότι το Ταμείο έχει πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις όσον αφορά στην ανάπτυξη και στα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Επιπλέον δεν διορθώνει αυτές τις προβλέψεις με βάση τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία».