ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/06/2016 18:26 EEST | Updated 08/06/2016 18:26 EEST

Aναγκαία η νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εκτιμά το στέλεχος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ

Ralph Orlowski / Reuters
Benoit Coeure, executive board member of the European Central Bank (ECB), speaks during an interview with Reuters in Frankfurt February 12, 2014. The status of the European Central Bank's flagship crisis-fighting tool is unchanged after the assertion of Germany's top court that it exceeded the bank's mandate, Coeure said. Picture taken February 12, 2014. REUTERS/Ralph Orlowski (GERMANY - Tags: BUSINESS POLITICS)

Μετά το ΔΝΤ αναγκαία θεωρεί την ελάφρυνση του Χρέους και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, εκτιμώντας ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στέλεχος της ΕΚΤ τοποθετείται δημοσίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους.

Σύμφωνα με το Βloomberg ο Κερέ σε δηλώσεις του στο γαλλικό κανάλι France 24, υποστήριξε ότι «ένας ακόμη γύρος ελάφρυνσης του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος, παρόλο που αυτό έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές μέχρι τώρα, κρίνεται αναγκαίος».

«Ας μην ξεχνάμε ότι το χρέος της Ελλάδας έχει αναδιαρθρωθεί ήδη δύο φορές επισήμανε ο Μπενουά Κερέ , αναγνωρίζοντας παράλληλα την κριτική που έχει ασκηθεί στην Ευρώπη η οποία καθυστέρησε πολύ να προχωρήσει σε αυτές τις αναδιαρθώσεις.

Ο ίδιος μιλώντας πάντα στην γαλλική τηλεόραση εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι τελικές λεπτομέρειες στη νέα Συμφωνία της Ελλάδος με τους δανειστές της ολοκληρώνονται, γεγονός που θα «ανοίξει την πόρτα για την καταβολή της δόσης προς της χώρα».

Προσέθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαιότητα για την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Οσο πιο γρήγορα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε δε ότι με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιθανό η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε ένα «θετικό σπιράλ εμπιστοσύνης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)