ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/01/2016 18:58 EET | Updated 25/01/2016 18:58 EET

Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος Πολ Ράιτ

Bloomberg via Getty Images
Paul Wright, chief executive officer of Eldorado Gold Corp., waits ahead of a news conference in Athens, Greece, on Tuesday, Jan. 12, 2016. After a prolonged battle to develop a mine in northern Greece, Eldorado Gold Corp. is putting most of the project on hold, and threatening to stop work at other projects in the country. Photographer: Yorgos Karahalis/Bloomberg via Getty Images

Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας, Πολ Ράιτ, κατά την παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της για το 2015.

«Κοιτάζοντας το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Eldorado, η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στο χαρτοφυλάκιο ενεργητικού της στην Ελλάδα και στα υλοποιήσιμα οφέλη για όλους τους μετόχους», δήλωσε ο Ράιτ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

«Οι δραστηριότητές μας στην Τουρκία και την Κίνα παραμένουν σε τροχιά και εντός προϋπολογισμού για να συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, θα συνεχίσουμε να προωθούμε με βραδύ ρυθμό τα αναπτυξιακά σχέδιά μας στη Βραζιλία και τη Ρουμανία, παραμένοντας οικονομικά συνετοί στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον αναφορικά με τις τιμές των μετάλλων», πρόσθεσε ο κ. Ράιτ.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι προκαταρκτική ανάλυση δείχνει μείωση της αξίας των επενδύσεών της, ύψους 1,2 έως 1,6 δισ. δολαρίων, που οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Sponsored Post