ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/06/2015 13:32 EEST | Updated 16/06/2015 13:32 EEST

Πότε θα μπορούν να λάβουν την Κάρτα Αλληλεγγύης οι δικαιούχοι

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
People reach out reach out for a bag of oranges during a free distribution of fruit and vegetables by Greek farmers outside the Agriculture Ministry in Athens part a farmers protest against high production costs, including petrol, on February 6, 2013. Farmers distributed more than 50 tons of fruit and vegetables. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Μέσα στον Ιούλικο θα μπορούν οι δικαιούχοι να προμηθευτούν την Κάρτα Αλληλεγγύης. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου κατά την σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη και εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης χορηγείται από την Εθνική Τράπεζα σε 150.000 συνανθρώπους μας οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Η κάρτα θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 200 ευρώ.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη η κα Φωτίου ζήτησε τη συμβολή των συμμετεχόντων με στόχο την αποδοχή της Κάρτας Αλληλεγγύης από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων εμπορίας τροφίμων και αφετέρου την παροχή από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις επιπλέον προσφορών προς τους δικαιούχους.

Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι για την εξυπηρέτηση των σκοπών ενημέρωσης επιχειρήσεων και δικαιούχων, θα προβληθεί εντός των ερχόμενων ημερών τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν το υπουργείο, ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να διευκολύνει την απόκτηση τερματικής συσκευής αποδοχής καρτών POS από επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν. Με την απόκτηση του POS οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αποδέχονται πέραν των άλλων καρτών πληρωμών και την Κάρτα Αλληλεγγύης που ανήκει στο διεθνές σχήμα MasterCard.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επισιτιστική βοήθεια

Στο μεταξύ, τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας θα έχουν όσοι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν από την 1η μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά για το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».

Ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων ένταξης ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, δηλαδή η χρήση 2014.