ΔΙΕΘΝΕΣ
16/11/2016 11:35 EET | Updated 16/11/2016 13:13 EET

«Χάθηκαν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες, εξαιτίας της κουλτούρας της λιτότητας», επιμένει ο Ματέο Ρέντσι

Alessandro Bianchi / Reuters
Italian Prime Minister Mateo Renzi listens as EU Parliament President Martin Schulz speaks during a meeting at Chigi Palaca in Rome, February 12, 2016. REUTERS/Alessandro Bianchi

«Χάθηκαν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της κουλτούρας της λιτότητας. Είναι υπερβολικά πολύς ο χρόνος που σπαταλήθηκε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Καλτανισέτα της Σικελίας.

«Πρόκειται για μια αυτοκτονική λογική, η οποία μείωσε κατά 50% τις δημόσιες επενδύσεις , περικόπτοντας στην Ιταλία 20 δισεκ. ευρώ χρηματοδοτήσεων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι, «η ανάπτυξη περνά και μέσω της οδού των δημοσίων έργων». Αναφερόμενος στην απόφαση του να αφαιρέσει κατά τις περασμένες ημέρες την σημαία της Ευρώπης από κάποια τηλεοπτικά και διαδικτυακά μηνύματά του, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «την σημαία αυτή την κρατάμε κοντά μας, δίπλα μας, αλλά της λέμε παράλληλα ότι θέλουμε η Ευρώπη να κάνει σωστά την δουλειά της. Μια δουλειά που σχετίζεται με την προαγωγή της ανάπτυξης και όχι μόνον της λιτότητας και με τις επενδύσεις στο μέλλον και όχι μόνον σε γραφειοκρατία».

O ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι, «αν ξαναπάρει μπρος η μηχανή των νότιων περιφερειών της χώρας, η Ιταλία μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική ατμομηχανή της Ευρώπης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)