ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/04/2015 20:49 EEST | Updated 29/04/2015 20:51 EEST

Υποβάθμισε την Ελλάδα η Moody's

ASSOCIATED PRESS
A sign for Moody's Corp. is shown Aug. 13, 2010 in New York. Moody's Investors Service is a credit rating agency. (AP Photo/Mark Lennihan)

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, διατηρώντας αρνητικό το outlook.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία επηρεάζεται αρνητικά από την αδύναμη οικονομική δραστηριότητα και το εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει η Moody’s οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών της έχουν σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο τους τελευταίους δύο μήνες, αν και το τελευταίο διάστημα έχουν διαφανεί κάποιες κινήσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, τα περιθώρια έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά από μία συμφωνία που θα αποκαθιστά, έστω και προσωρινά, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η Moody’s εκτιμά πως η τελική συμφωνία θα επιτευχθεί μέσω πολιτικών αποφάσεων τόσο σε επίπεδο Ευρώπης όσο και σε επίπεδο Ελλάδας. Ως εκ τούτου, σημειώνει ο οίκος, το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων παραμένει αβέβαιο και η πιθανότητα ενός πολιτικού ατυχήματος που μπορεί να καταλήξει σε χρεοκοπία και αδυναμία αποπληρωμής χρεών της Ελλάδας, έχει αυξηθεί. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας αντανακλάται στην πιστοληπτική βαθμίδα Caa2 στην οποία κατατάσσει τα ομόλογα της χώρας ο οίκος.