ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/03/2015 15:56 EET | Updated 13/03/2015 15:56 EET

Ο Μοσκοβισί προειδοποιεί ξανά: Το Grexit θα είναι η αρχή του τέλους για το ενιαίο νόμισμα

Eurokinissi

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποίησε ξανά, σε συνέντευξη στο γερμανικό Der Spiegel, ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα ήγειρε μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς, όπως τόνισε, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος.

«Σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι μια Grexit (σ.σ. η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη) θα ήταν μια καταστροφή — για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο» είπε ο Μοσκοβισί στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με μια προδημοσίευση της συνέντευξής του που περιέχεται στο τεύχος του με αυριανή ημερομηνία εξωφύλλου.

«Εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη (νομισματική) ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η αρχή του τέλους» εξήγησε ο Μοσκοβισί.

Τα σχόλια αυτά δίνονται στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μια δημόσια εκδήλωση στη Βιέννη πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξέλθει από την ευρωζώνη επειδή η κυβέρνησή της θα έχει αποτύχει να διαπραγματευθεί για να εξασφαλίσει νέο δανεισμό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post