ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/04/2017 06:11 EEST | Updated 27/04/2017 06:12 EEST

Συμφωνίες μεταξύ του ΕΤΕ και Τραπεζών για χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων

NurPhoto via Getty Images
People in Athens, Greece, on April 4, 2017. The main topics of negotiations on reforms needed from Greece to close deal with its creditors, is pensions cutting and others having to do with wages and salaries. Greek Prime Minister, Alexis Tsipras, said on April 2 that "significant steps" would be needed on reducing his country's debt in order for Athens to finalize a long-delayed deal with its international creditors. (Photo by Kostis Ntantamis/NurPhoto via Getty Images)

Συμφωνίες για την παροχή χρηματοδότησης στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υπογραφούν σήμερα, Πέμπτη, κατά την διάρκεια συνεδρίου με τίτλο «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα». Οι συμφωνίες θα υπογραφούν μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και των τραπεζών ALPHA BANK και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στα πλαίσια των προγραμμάτων COSME και HORIZON 2020.

Το συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το οποίο διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, θα χαιρετίσουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και ΙθαγένειαςΔημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Pier Luigi Gilibert και ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης και ο Γενικός Διευθυντής Βιομηχανικής & Επιχειρηματικής Πολιτικής / Εθνικός Απεσταλμένος για τις ΜμΕ του ΥΠΟΙΚΑ Ζαχαρίας Μαυρούκας.

Το συνέδριο έχει στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την παροχή έγκυρης και σφαιρικής ενημέρωσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους συλλογικούς τους φορείς για την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, καθώς και στα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία (COSME, HORIZON, EaSI, Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συνεπενδύσεων κλπ) τα οποία είναι διαθέσιμα ή σχεδιάζεται να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τους αρμόδιους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, από προέδρους των παραγωγικών φορέων, καθώς και από προέδρους και διευθυντικά στελέχη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.