ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/01/2017 08:42 EET | Updated 20/01/2017 08:42 EET

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο στο ελληνικό πρόγραμμα

Handout via Getty Images
WASHINGTON, DC - OCTOBER 6: In this handout photo provided by the International Monetary Fund, International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde and German Finance Minister Wolfgang Schauble participate in a CNN Debate Seminar on Global Economy Ocotber 6, 2016 in Washington, DC. The IMF/World Bank Annual meetings are being held in Washington this week. (Photo by Stephen Jaffe/IMF via Getty Images)

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και ότι παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα στηρίξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία εμμένει στους βασικούς της κανόνες για τη χρηματοδοτική διάσωση της Ελλάδας.

«Το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται από την αρχή του το 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ», είχε δηλώσει στο Bloomberg από το Νταβός.

Ο Σόιμπλε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχουν ασκήσει επανειλημμένως πιέσεις σε βουλευτές για να διασφαλίσουν την κοινοβουλευτική στήριξη για πακέτα διάσωσης της Ευρωζώνης, το οποίο απαιτείται προκειμένου η Γερμανία να συμβάλει στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων, σχολιάζει το Bloomberg. Στη δήλωσή του ο Σόιμπλε, η οποία μπορεί να εκληφθεί ως προειδοποίηση προς το ΔΝΤ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε πως δεν θα στήριζε ένα νέο πακέτο στη Βουλή εάν το ΔΝΤ έμενε εκτός.

Sponsored Post