ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/09/2015 10:17 EEST | Updated 23/09/2015 10:18 EEST

Reload Greece Challenge: 6 καινοτόμες ομάδες διαμορφώνουν μια νέα προοπτική στην επιχειρηματικότητα

Τη μοναδική ευκαιρία σε 6 καινοτόμες ομάδες να βελτιώσουν το υπάρχον επιχειρηματικό τους σχέδιο και να πάρουν συμβουλές από κορυφαίους συμβούλους που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο στο Λονδίνο, έδωσε το Reload Greece Challenge που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Watershed Entrepreneurs.

Kατά τη διάρκειά του πενθήμερου προγράμματος, η ομάδα του Reload Greece Challenge υπό την καθοδήγηση του Mιχάλη Σωτηράκου, CEO της Watershed Entrepreneurs, στόχευσε στην ανάπτυξη 6 επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες με την υλοποίησή τους μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Την τελευταία ημέρα του Challenge και αφότου οι ομάδες έλαβαν την κατάλληλη εκπαίδευση σχετικά με τη δομή και την παρουσίαση των ιδεών τους, παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε 4 έμπειρους Dragons και σε ένα ακροατήριο 120 ατόμων που αποτελούνταν από κορυφαίους επενδυτές , συμβούλους και νέους επιχειρηματίες.

Η ομάδα των Reload Greece Dragons απαρτίζονταν από τους:

  • Μαρία Δραμαλιώτη-Taylor – επενδύτρια σε τεχνολογικά startups, ιδρυτικό μέλος του Angellab και Επιχερηματίας στο INSEAD.
  • Χρύσανθος Χρυσάνθου – Επικεφαλής στη Notion Capital.
  • Αχιλλέας Ρήσβας – Διευθύνων Σύμβουλος στην Dromeus Capital Management.
  • Όμηρος Σαρίκας – Διευθυντής M&A στην AHV Associates LLP.

Έχοντας σαν στόχο να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας, οι ιδέες που επιλέχθηκαν απο το Reload Greece προήλθαν από διαφορετικούς τομείς της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα:

BookYourWeddingDay.com από την Μαρία Ευριπίδη

BookYourWeddingDay.com είναι η πρώτη Διεθνής Online πλατφόρμα για Πολιτικούς Γάμους. Η ψηφιακή υπηρεσία θα παρέχει πληροφορίες και θα ενημερώνει σχετικά με τις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες γαμήλιων τελετών για όλους τους χώρους για τα επόμενα 2 χρόνια.

CleanHands από την Χαρίκλεια Σπαθή & την Σοφία Χρυσικοπούλου

Το CleanHands ανακυκλώνει σαπούνια και προϊόντα περιποίησης που παρέχονται στα ξενοδοχεία και τα μετατρέπει σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανακύκλωσης τέτοιων ειδών στην Ελλάδα, προσφέροντας προϊόντα χαμηλού κόστους και φιλικά προς το περιβάλλον δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας για περιθωριοποιημένες ομάδες πολιτών.

Charisma από τη Νατάσα Πατρικίου

Charisma Gifts είναι μια ελληνική ηλεκτρονική υπηρεσία αγοράς χειροποίητων δώρων, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν χειροποίητα εδέσματα , αξεσουάρ , είδη ντεκόρ και προϊόντα περιποίησης σώματος που δημιουργούνται από ταλαντούχους Έλληνες.

BUCA από τον Γιώργο Καρυωτάκη

Η BUCA αναπτύσσει μια μοναδική χημική διαδικασία ως προς την προστασία και διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς (αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων) από γκράφιτι και άλλους εξωτερικούς βανδαλισμούς .

MetaLearner από τον Νάσο Παπαδόπουλο

Το MetaLearner μαθαίνει τους χρήστες του πώς να μαθαίνουν σωστά. Βασισμένο σε μεθόδους ψυχολογίας και νευροεπιστήμης η πλατφόρμα συμβάλλει στη σωστή δόμηση και διαχειίρηση της εκπαίδευσης του χρήστη μέσα από δωρεάν ή επι πληρωμή περιεχομένου καθώς και φυσικών μαθημάτων.

Masticha World Ltd. από τον Γιώργο Οικονομίδη, τον Σωτήρη Σακκά και τον Θάνο Μπαζιώτη.

Η Μαστίχα World Ltd ειδικεύεται στην αποκλειστική εισαγωγή προΪόντων MastihaShop και λικέρ μαστίχας, Η ομάδα στοχεύει στην σωστή προωθηση της Μαστίχας, κάνοντας την γνωστή στο εξωτερικό.

Μετά από τις ερωταπαντήσεις που ακολούθησαν, οι Dragons και το κοινό κλήθηκαν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ιδέα:

Το BUCA απέσπασε το βραβείο κοινού, ενώ το MetaLearner απέσπασε το βραβείο των Dragons.. Tο βραβείο περιελάμβανε business coaching από το Eudaimonia Coaching, ενώ το Orange Grove θα φιλοξενήσει δωρεάν στην Ελλαδα για 6 μήνες μία από τις ομάδες

Η βραδιά έκλεισε με τον εορτασμό τριών επιτυχημένων χρόνων του Reload Greece. Η ομάδα έκανε ανάδρομη στα 12 events που οργάνωσε στην Ελλάδα και την Αγγλία και σε όλους τους νέους επιχειρηματίες που κατάφεραν να βοηθηθούν μέσα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Reload Greece.

Sponsored Post