ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/04/2015 07:06 EEST | Updated 20/04/2015 10:56 EEST

Νέο καμπανάκι από Τόμσεν: Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας επαρκούν μέχρι τον Ιούνιο

ASSOCIATED PRESS
International Monetary Fund (IMF) mission chief Poul Thomsen arrives at the finance ministry for a meeting with Greek finance minister Yannis Stournaras, in Athens on Saturday, Oct. 6 2012. Officials from the European Commission, International Monetary Fund and European Central Bank, the so-called

Επιμένει στην κινδυνολογία, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, στέλνοντας μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Μέσω της της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt , ο αξιωματούχος του ΔΝΤ αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγαλύτερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αποσαφήνισε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές απέχουν ακόμη από το στόχο και χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση για να υπάρξει έγκαιρα μια συμφωνία.

«Το βάρος των πληρωμών που καλείται να καταβάλλει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία πριν ξεκινήσουν, οπότε να εκταμιευτούν δόσεις από τη βοήθεια», ανέφερε εκτιμώντας πως τα χρήματα της Αθήνας θα διαρκέσουν πιθανότατα έως τον Ιούνιο.

Ο επί σειρά ετών επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προειδοποίησε και για τους κινδύνους ενός Grexit, λέγοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συνοδευτεί από προβλήματα.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπιστεί η ευρωζώνη σαν μια ένωση που μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις όποτε επιθυμείς» είπε ο Τόμσεν και προσέθεσε πως πρέπει να σταλεί ισχυρό πολιτικό μήνυμα από την ευρωζώνη ότι ενοποιείται περαιτέρω για να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους.