ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/02/2016 08:53 EET | Updated 17/02/2016 08:54 EET

Και η αξιολόγηση στη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

europeancouncilpresident/Flickr
Mr Alexis TSIPRAS, Greek Prime Minister.

Και το θέμα της αξιολόγησης έχει ενταχθεί στην ατζέντα της συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες. Η ελληνική κυβέρνηση αποτιμά θετικά τις δηλώσεις Τουσκ και Μοσκοβισί εκτιμώντας ότι μπορεί η αξιολόγηση να κλείσει τέλη Μαρτίου. Η ημερομηνία ορόσημο είναι η 7η Μαρτίου, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, όταν αναφέρθηκε σε κλείσιμο της αξιολόγησης πριν το Πάσχα, εννοούσε το καθολικό Πάσχα και όχι το ορθόδοξο, που είναι την 1η Μαΐου. Γι’ αυτό και κυβερνητικές πηγές βλέπουν το κλείσιμο της αξιολόγησης στα τέλη Μαρτίου.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις Μοσκοβισί και Τουσκ με την αισιοδοξία για την αξιολόγηση μεταφέρουν το καλό κλίμα που υπάρχει. Άλλωστε και οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια πάνε καλά. Πάνε τόσο καλά που στο Eurogroup της 7ης Μαρτίου μπορεί να τεθεί το θέμα.

Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το θέμα της αξιολόγησης στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ παρά το γεγονός ότι η συνάντηση είναι για το προσφυγικό.

Sponsored Post