ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/05/2015 16:38 EEST | Updated 13/05/2015 16:38 EEST

Βαρουφάκης: Μας ζητούν να κατεβάσουμε τους μισθούς στα 700 ευρώ

Eurokinissi

Για αφόρητες πιέσεις από μέρους των δανειστών που δεν διστάζουν να ζητήσουν μείωση των μισθών στα 700 ευρώ για όσους παίρνουν ποσό που μεγαλύτερο από αυτό, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σε συνομιλία που είχε με εφοριακούς οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα, αναφέρθηκε στις πιέσεις που ασκούνται από τους πιστωτές της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία υπογραμμίζοντας πως «φθάνουν στο σημείο να μας λένε να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700».

«Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση του «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;»ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα “Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;” και λέω “δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο”. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... “χτύπα ξύλο”. Αλλά μην παίρνουμε το “τόσο” και το κάνουμε “τόσο”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ)