ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/06/2015 15:54 EEST | Updated 17/06/2015 15:54 EEST

Ένστολοι και δημόσιοι υπάλληλοι ευνοούνται από τις ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

eurokinissi

Μία σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό των Σωμάτων Ασφαλείας, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των υπαλλήλων του δημοσίου, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου» προβλέπει μεταξύ άλλων αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών για δημοσίους υπαλλήλους, λαμβάνεται υπόψη η επικινδυνότητα του επαγγέλματος για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ λαμβάνονται υπόψη επιδόματα ευθύνης.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποσαφηνίζονται θέματα υπαγωγής υπάλληλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς (Δημόσιο ή ΙΚΑ), λόγω κατάργησης φορέων. Αντιμετωπίζονται διαδικαστικής φύσεως θέματα, τα οποία προκάλεσαν έως και πλήρη αναστολή καταβολής σύνταξης. Αποκαθίστανται φαινόμενα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υπάλληλων ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης. Ακόμη, ενσωματώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους (π.χ. επιδόματα θέσης ευθύνης, αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)