Οικονόμου: Αυτή την στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης κάποια φορολόγηση των τραπεζών

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η επικοινωνία κυβέρνησης – τραπεζών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πολίτες περιμένουν να κάνουν συναλλαγή σε ΑΤΜ
Πολίτες περιμένουν να κάνουν συναλλαγή σε ΑΤΜ
Eurokinissi

Για το θέμα της αλλαγής στάσης των τραπεζών που ζήτησε η κυβέρνηση –για το οποίο υπήρξε και δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού- σχετικά με τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων αλλά και για το ύψος των προμηθειών, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση μελετά την επιβολή έκτακτης φορολόγησης στις τράπεζες, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

«Αυτή την στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης κάποια φορολόγηση των τραπεζών. Βρίσκεται ωστόσο σε εξέλιξη η συζήτηση με τις τράπεζες. Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ σαφής στα μηνύματα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μίας νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων εξαιτίας μιας εξωγενούς υπόθεσης, της αύξησης δηλαδή των επιτοκίων. Θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωσε αρχικά ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε:

«Πρέπει αυτά τα ζητήματα να τα προσεγγίζει κανείς με μεγάλη προσοχή. Οι ελληνικές τράπεζες είναι μέρος ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού πλαισίου και όλες αυτές οι παράμετροι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον τρόπο με τον οποίο κανείς πολιτεύεται. Σε αυτή τη φάση δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή κάποιου είδους έκτακτης εισφοράς. Βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση αυτή. Οφείλουν οι τράπεζες, άλλωστε βλέπουμε ότι έχουν τα περιθώρια να το κάνουν, να συνδράμουν στην προσπάθεια και της αντιμετώπισης μίας σειράς παθογενειών –τεράστια η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των επιτοκίων χρεώσεων και των επιτοκίων καταθέσεων, οι προμήθειες σε μία σειρά από υπηρεσίες- αλλά και η συνδρομή τους να αποφευχθεί μία καινούρια γενιά «κόκκινων» δανείων εξαιτίας των αυξημένων ευρωπαϊκών επιτοκίων.»

Πήγαινε στην αρχική σελίδα