LIFE
05/01/2019 08:34 EET

Οκτώ κόλπα για να επιβιώσουμε τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι αντιπαθής αλλά απαραίτητος για την επιτυχία της χρονιάς.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Δεν υπάρχει σωτηρία για τον Ιανουάριο» είπε η Κατερίνα μόλις είδε τον τίτλο του θέματος. Δεύτερη μέρα του 2019, λίγο πριν το μεσημέρι, τα πυκνά σύννεφα της επερχόμενης, παγωμένης «Σοφίας» έχουν εξαφανίσει την πρωινή λιακάδα και τείνουν να κάνουν το ίδιο με τα κέφια μας. Παράλληλα, σώμα και πνεύμα υφίστανται αναδρομικά τις συνέπειες της εορταστικής κραιπάλης, ενώ σέρνονται μεταξύ οικιακών, επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων, ανάμεσα σε ξεχασμένα κουτιά παλαιωμένων κουραμπιέδων και μελομακάρονων, που δεν έχουν καμία ελπίδα.

Εμείς, από την άλλη πλευρά, δεν είμαστε προϊόντα ζαχαροπλαστικής και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την λογική που του αρμόζει. Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας και η πιο λογική αντιμετώπιση είναι ένα ταξιδάκι μέχρι τις Μαλδίβες. Σε περίπτωση κωλύματος, ενεργοποιούμε το Σχέδιο Β΄ και ακολουθούμε τις κάτωθι οδηγίες:

 

Οι Καλλικάντζαροι ζουν ακόμα ανάμεσά μας

Οι δικές μας Γιορτές μετράνε κι άλλες μέρες. Τα φώτα παραμένουν ανοιχτά μέχρι των Φώτων. Κι επειδή φέτος πέφτουν Κυριακή, η Δευτέρα της Επιστροφής είναι θα είναι χαλαρή, γεμάτη εορτάζοντες και φρέσκα γλυκά.

 

Winter is Coming

Το λευκό είναι πιο όμορφο από το γκρίζο, έστω και για λίγο. Στοκάρουμε σε ξύλα, ζεστά ρούχα, ζεστούς φίλους και καυτές σούπες. Σοφία είναι, θα περάσει.

 

Ανασυγκρότηση

Ήρθε η ώρα για εκείνο το διήμερο στην εξοχή που αναβάλλουμε από τον Οκτώβριο. Η υψηλή ζήτηση πέρασε και ξενοδοχεία, ξενώνες, και εξοχικά/πατρικά σπίτια συγγενών και φίλων είναι πιο διαθέσιμα. Παίρνουμε μαζί μας το βιβλίο του Ιανουαρίου κλείνουμε το wi-fi και βγαίνουμε εκτός πρίζας για δύο βράδια.

 

ΟυΚ εν τω πολλώ το Ευ

Ο Ιανουάριος μπορεί να είναι γενικώς αντιπαθής, αλλά είναι απαραίτητος για την γενικότερη επιτυχία της χρονιάς. Μία καινούργια, καλή συνήθεια αρκεί. Τα υπερφορτωμένα σχέδια συνήθως ναυαγούν και ο Ιανουάριος πηγαίνει χαμένος. Κάθε νέα δραστηριότητα χρειάζεται 21 μέρες για να γίνει συνήθεια και έξι μήνες για να γίνει τρόπος ζωής. Κι αν αρχίσουμε την χρονιά με μία, στο εξάμηνο πάμε και για δεύτερη.

 

Φιλική υποστήριξη

Οι συναντήσεις με φίλους είναι σωτήριες τις κρύες νύχτες - και μέρες - του χειμώνα. Ας εκμεταλλευτούμε τα διαλείμματά μας για να τα πούμε με τους αγαπημένους μας από κοντά και να οργανώσουμε τα σχέδια της χρονιάς μας.

 

Απογραφή

Όσο νωρίτερα γίνει, τόσο το καλύτερο για τους στόχους μας. Εκεί που θα μας πιάσει το αλλεργικό φτέρνισμα από την σκόνη της ντουλάπας ή της αποθήκης που προσπαθούμε να αδειάσουμε επιτέλους - ή οξεία στραβωμάρα από το ξεκαθάρισμα της ηλεκτρονικής ζωής μας - ας θυμηθούμε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για θεραπευτικές διαδικασίες. Όταν τακτοποιούμε τα εξώτερα, τακτοποιούμε και τα ενδότερα - λένε. Το βέβαιον είναι ότι αν ξεκαθαρίσουμε ντουλάπια και αποθήκες τον Ιανουάριο, θα έχουμε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά μας για να τα επαναφέρουμε στη φυσική αταξία τους.

 

Έρχονται 

Καινούργιες σειρές, ταινίες, μουσικές, βιβλία - και οι εκπτώσεις στις 14 Ιανουαρίου.

 

Στοίχημα

Τίποτα δεν αλλάζει όταν γίνεται με τον ίδιο τρόπο.