ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2018 18:33 EET | Updated 11/12/2018 18:45 EET

Όλα τα EXIT δύσκολα για τη Μέι - κλειδώθηκε πριν τη συνάντηση με Μέρκελ

Δεν έχει κάτι προσωπικό με την Καγκελάριο, απλά έπεσε θύμα της ατυχίας της

Evening Standard

Μπορεί η Άγκελα Μέρκελ να είχε σοβαρότερο ατύχημα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς είχε σημειωθεί βλάβη στο κυβερνητικό της αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί προσγείωση εκτάκτου ανάγκης, ωστόσο δεν είναι λίγο- ιδιαίτερα για έναν κλειστοφοβικό - να κλειδωθεί κάποιος σε αυτοκίνητο, όπως συνέβη και στη Βρετανή πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian , η Άγκελα Μέρκελ περίμενε την Τερέζα Μέι στο κόκκινο χαλί, η οποία επισκέφθηκε το Βερολίνο με στόχο να αποσπάσει καλύτερη συμφωνία από την Καγκελάριο (και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες), αλλά εκείνη δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου που την μετέφερε.

Μετά από προσπάθειες, και με την Μέρκελ ατάραχη να περιμένει στη θέση της, το τεχνικό πρόβλημα ξεπεράστηκε, η Τερέζα Μέι κατέβηκε από το αυτοκίνητο και συνάντησε την Άνγκελα Μέρκελ, ανταλλάσσοντας χαμόγελα και τον δέοντα χαιρετισμό, μπροστά στις κάμερες. Η αμηχανία, ωστόσο είναι αισθητή. 

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι είχε συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό της, Μαρκ Ρούτε, που ακόμη και σε επίπεδο συναντήσεων τέτοιου βεληνεκούς δεν αφήνει το αγαπημένο του ποδήλατο, με το οποίο προσήλθε. 

Φαίνεται τελικά ότι η Βρετανίδα έχει γενικά μια δυσκολία στις εξόδους, δεν είναι μόνο το Brexit που την ταλαιπωρεί. Για την ιστορία, το εν λόγω αυτοκίνητο είναι γερμανικής κατασκευής. 

Sponsored Post