ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2021 19:22 EEST | Updated 01/08/2021 20:13 EEST

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Κυριακής για τους Ελληνες αθλητές

Ο Κριστιάν Γκομολέεφ παρά την προσπάθεια του, τερμάτισε στην 5η θέση.

Stefan Wermuth via Reuters
O Κριστιάν Γκολομέεβ

Με στίβο, κολύμβηση και ιστιοπλοϊα συνεχίστηκαν οι αγώνες για τους Έλληνες σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προσπάθησε, αλλά κάποιο πρόβλημα στην εκκίνηση τον κράτησε μακριά από τα μετάλλια, στα 50μ ελεύθερο. Τελικά τερμάτισε στην 5η θέση.

Η Σταματία Σκαρβέλη έμεινε εκτός τελικού στη σφυροβολία. Κατετάγη 10η με 69.01μ στο Α’ προκριματικό γκρουπ και τελικά ήταν 18η στο σύνολο.

Την 9η θέση κατέλαβε τελικά η Βασιλεία Καραχάλιου στα Laser μετά από μία φοβερή μάχη στην κούρσα στο medal rase της ιστιοπλοϊας.

Στην 15η θέση της κατάταξης στα 470 ανέβηκαν οι Τσουλφά και Σπανάκη.

Ο Γιάννης Μιτάκης δεν κατάφερε τελικά να μπει στη δεκάδα που οδηγεί στο Medal Rase για να μπορέσει να δώσει μία τελευταία ιστιοδρομία στα Finn. Κατέλαβε τη 12η θέση τελικά.

Η ανάρτηση του Τσιτσιπά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία ανάρτηση στα social media με τον οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Σε μια εποχή εποχή όπου η πανδημία έχει απομονώσει τους ανθρώπους και τις χώρες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ το ότι τα έθνη μπορούν ακόμη να ενωθούν στο πνεύμα του καλού, καθαρού αθλητικό ιδεώδους. Αυτό το πνεύμα σημαίνει να έρχονται κοντά άνθρωποι για να δείξουμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά από αυτά που μας χωρίζουν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πρώτα και πάνω από όλα η συμμετοχή και η καταξίωση και μετά η επιτυχία. Είναι φιλοσοφία ζωής, που εξυψώνει και συνδυάζει σε μια ισορροπία τις ικανότητες του σώματος, τη θέληση και το μυαλό.

Τα γήπεδα μπορεί να είναι άδεια και η ατμόσφαιρα πιο υποτονική, αλλά το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων καίει τόσο έντονα όσο η φλόγα του».

 

Dylan Martinez via Reuters
H Γιουλιμάρ Ρόχας πανηγυρίζει το παγκόσμιο της ρεκόρ στο άλμα εις μήκος

 

Παγκόσμιο ρεκόρ από την Ρόχας στο άλμα εις μήκος γυναικών

Η Γιουλιμάρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο στο άλμα εις μήκος γυναικών με παγκόσμιο ρεκόρ στα 15.67μ.

Από το πρώτο άλμα της έφτασε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά τελικά στο τελευταίο τα κατάφερε.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πατρίτσια Μαμόνα με 15.01μ από την Πορτογαλία και την τρίτη θέση η Άνα Πελετέϊρο με 15.87μ από την Ισπανία.