ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2021 09:49 EEST | Updated 20/07/2021 09:52 EEST

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα 71 ανέβηκαν τα κρούσματα τρεις ημέρες πριν την τελετή έναρξης

Εξαπλώνεται ο ιός σε αθλητές, εργαζόμενους και εθελοντές παρά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Carl Court via Getty Images

Μια Αμερικανή αθλήτρια γυμναστικής και ένας Τσέχος παίκτης του μπιτς βόλεϊ προστέθηκαν την Τρίτης στη λίστα των διαπιστευμένων ανθρώπων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό αυτόν τον μήνα.

Οι διοργανωτές των Αγώνων δήλωσαν ότι 71 άτομα έχουν διαπιστωμένα κολλήσει τον ιό έως τώρα. Μεταξύ αυτών, είναι 31 άτομα από τους δεκάδες χιλιάδων διεθνείς επισκέπτες που αναμένεται στην Ιαπωνία να αγωνιστούν ή να εργαστούν στους Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή.

via Associated Press

 Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι θετικό βγήκε το τεστ της Κάρα Ικερ, μέλους της ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, καθώς και του Τσέχου βολεϊμπολίστα, Οντρέι Πέρουσιτς. Η Ικερ βρισκόταν σε προπονητικό κέντρο στην πόλη Τσίμπα ενώ ο Πέρουσιτς έμενε στο Ολυμπιακό Χωριό.

Και οι δύο μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών, ανέφεραν οι διοργανωτές. Αυτή η περίοδος περιλαμβάνει και τα τρία από τα προγραμματισμένα παιχνίδια του Πέρουσιτς με τον συμπαίκτη του, Νταβίντ Σβάινερ. 

Carl Court via Getty Images

Ενα από τα κρούσματα μεταξύ των 13 νέων που προστέθηκαν στο επίσημο σύνολο την Τρίτη αφορά σε «προσωπικό που σχετίζεται με τους Αγώνες τα παιχνίδια» - μια κατηγορία που περιλαμβάνει αξιωματούχους των ομάδων και υπαλλήλους των Αγώνων - στο Τόκιο, το οποίο που δεν διαμένει στο Ολυμπιακό Χωριό.

via Associated Press

Αλλα κρούσματα που αναφέρθηκαν πρόσφατα διάσπαρτα σε ολόκληρη την Ιαπωνία περιλαμβάνουν εργολάβους των Αγώνων και έναν εθελοντή.