ΔΙΕΘΝΕΣ
19/10/2020 10:32 EEST | Updated 19/10/2020 10:40 EEST

Γιατί οι Ολλανδοί θύμωσαν με τις διακοπές του βασιλικού ζεύγους στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Patrick van Katwijk via Getty Images

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας διέκοψε άρον-άρον τις διακοπές του στην Ολλανδία, καθώς η κριτική που του ασκήθηκε για τις διακοπές του στην Ελλάδα ήταν υπέρ του δέοντος αιχμηρή. Ο Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μαξίμα παράκουσαν τους υγειονομικούς κανόνες της χώρας, σύμφωνα με τους οποίους οι Ολλανδοί πολίτες καλούνται να μείνουν σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

«Είδαμε τις έντονες αντιδράσεις και μας άγγιξαν» ανέφεραν αρχικά στη δήλωσή τους με την οποία ανακοίνωναν την επιστροφή τους στην Ολλανδία.

«Για να νικήσουμε την Covid-19 πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες. Η συζήτηση που προκλήθηκε από τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.

 Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, αναγνωρίζοντας ότι το γεγονός οτι δεν παρενέβη για να σταματήσει τις διακοπές ήταν «λάθος εκτίμηση».

Σε δική του επιστολή προς το κοινοβούλιο της Ολλανδίας ο Ρούτε σημειώνει ότι «αντιλήφθηκα αρκετά αργά ότι οι διακοπές αυτές δεν μπορούν να συνεχιστούν ενώ τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά».

«Θα έπρεπε να παρέμβω. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» πρόσθεσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

«Μπορείτε να πάτε για διακοπές, αλλά μετά να πάτε στο μέρος όπου έχετε κάνει κράτηση και να μην μετακινηθείτε», ενημέρωσε εκ νέου τους πολίτες ο πρωθυπουργός. «Αν πάτε στο εξωτερικό οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, καθώς υπάρχουν λίγες χώρες που μας θέλουν πια». 

Η Ολλανδία την Παρασκευή κατέγραψαν ρεκόρ κρουσμάτων, ξεπερνώντας τα 8.000 ημερησίως. 

 

Πηγή: CNN