ΔΙΕΘΝΕΣ
18/02/2019 12:58 EET

Όλο και περισσότερα παιδιά γίνονται μέλη ακραίων σατανιστικών-ναζιστικών οργανώσεων μέσω διαδικτύου

Στερεότυπα, σατανισμός και αντισημιτισμός.

NurPhoto via Getty Images

«Όλο και πιο ακραίες οι νεότερες γενιές» φαίνεται να είναι το συμπέρασμα που εξήγαγε βρετανική έρευνα, καταγράφοντας όλο και περισσότερα παιδιά ηλικίας 13 ετών να εγγράφονται διαδικτυακά σε σατανιστικές και ακροδεξιές ομάδες.

Συγκεκριμένα, o Μάθιου Κόλινς, ερευνητής της ομάδας «Hope Not Hate» (ελπίδα, όχι μίσος), που δημοσίευσε την έκθεση, δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούνται από «έξυπνους πλην ανήθικους νέους» που συναντώνται σε σκοτεινές περιοχές του διαδικτύου και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον για να γίνουν όσο πιο ακραίοι μπορούν.

«Είναι σχεδόν σαν ο Χίτλερ δεν μην είναι αρκετά ακραίος για αυτούς πια», αναφέρει.

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας προειδοποίησαν για μια αυξανόμενη απειλή από την άκρα δεξιά μετά την επίθεση στο πάρκο του Finsbury Park και τη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ.

Η έκθεση του State of Hate 2019 κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των πιο ακραι΄ψν ομάδων στη Βρετανία σήμερα επηρεάζονται από το «Τάγμα των Εννέα Γωνιών (O9A), αναμφισβήτητα την πιο ακραία ναζιστική ομάδα σατανισμού στον κόσμο».

«Η φιλοσοφία της διαμορφώνει πιθανώς την πιο ακραία ναζιστική ομάδα που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες», συνεχίζει.

Η ομάδα O9A, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 και διεξάγει τακτικά μυστικιστικές τελετουργίες υπό την καθοδήγηση ενός ιερέα, υποστηρίζει την καταστροφή της κοινωνίας από το εσωτερικό και τη «σφαγή» των ανθρώπων.

Ο Νίκ Λόουλες, ιδρυτής της οργάνωσης «Ελπίδα όχι Μίσος», γράφει στην έκθεση: «Στην εποχή του διαδικτύου, καθώς οι εξτρεμιστές από όλο τον κόσμο μιλούν σε απευθείας σύνδεση, επιδιώκοντας να περάσουν τις πιο ακραίες θέσεις και ιδέες, το O9A τείνει αναμφισβήτητα να γίνει η πιο ορατή επιρροή».

Πολλές από τις αναδυόμενες ομάδες έχουν συνδέσμους με την Εθνική Δράση, την απαγορευμένη εξτρεμιστική ομάδα που διαλύθηκε πέρυσι, όταν 13 μέλη καταδικάστηκαν, σύμφωνα με την έκθεση. Μέλη της προκάλεσαν διαδικτυακά τον πρίγκιπα Χάρι να αυτοπυρποληθεί, καθώς παντρεύτηκε την Μέγκαν Μαρκλ και πρόδωσε τη φυλή τους. Τρία μέλη τους συνελήφθησαν.

Η έρευνα προειδοποίησε επίσης ότι η Βρετανία γίνεται όλο και περισσότερο διχασμένη χώρα, με αυξανόμενη αντι-μουσουλμανική προκατάληψη και αντισημιτισμό.

 Πηγή: Telegraph