ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/12/2019 16:52 EET | Updated 12/12/2019 16:54 EET

Ομιλος Μεταξά: Νέες επενδύσεις στον τουρισμό με νέα ταυτότητα

Σεβασμός στην αυθεντικότητα, έμφαση στη βιωσιμότητα και στο επίκεντρο ο άνθρωπος.

Επειτα από 45 χρόνιας παρουσίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, το Metaxa Hospitality Group περνά σε μια νέα εποχή επενδύσεων, με νέα ταυτότητα, αλλά διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την αειφορία. Κι είναι αλήθεια, ότι δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες επενδύσεις, αν δεν δώσεις μέριμνα τόσο στους πελάτες, όσος και στους εργαζόμενους, έχοντας ταυτόχρονα σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο όμιλος που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Κρήτη από το 1975, όταν ο αείμνηστος Νικόλαος Μεταξάς, δημιούργησε ποιοτικά τουριστικά καταλύματα, διαθέτει αυτή τη στιγμή τρία ξενοδοχεία: το Creta Maris Beach Resort με 681 δωμάτια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, το Magic Life Candia Maris με 317 δωμάτια στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δυναμικότητας 57 δωματίων στη Σαντορίνη, ενώ το σύνολο των εργαζομένων ανέρχεται σε 669 άτομα.

Κάθε ξενοδοχείο συνεχίζει να έχει τη δική του προσωπικότητα, παρέχοντας αυθεντικότητα εμπειρίας, υψηλής ποιότητας φιλοξενία, σεβασμό στο περιβάλλον και προσφορά στις τοπικές κοινωνίες. Μάλιστα, προ ημερών, το ξενοδοχείο της Σαντορίνης απέσπασε την κορυφαία διάκριση, ως World’s Leading Boutique Resort 2019.

Το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο, καθώς τον Μάιο του 2020 ο όμιλος θα λειτουργήσει τη νέα του μονάδα στη Βλυχάδα της Σαντορίνης, δυναμικότητας 68 δωματίων, ενώ προχωρά με τη διαδικασία των Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track), η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Κρήτη. Το CAPE THOLOS LUXURY RESORT, σε ιδιόκτητη έκταση 1.400 στρεμμάτων στο Λασίθι, θα περιλαμβάνει 3 ξενοδοχεία και 208 κατοικίες (τουριστικό χωριό), με δυναμικότητα 1542 κλίνες και προϋπολογισμού που θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Αν όλα πάνε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε δύο – τρία χρόνια θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Η νέα ομιλική ταυτότητα σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανάπτυξης με νέες επενδύσεις για τον Όμιλο. Αναδεικνύει το όραμα, τη φιλοσοφία και τις αξίες μας, μέσα από την υψηλών προδιαγραφών, προσωποποιημένη φιλοξενία που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Πάντοτε πιστοί στις αξίες της αυθεντικότητας και της βιωσιμότητας και θέτοντας στο επίκεντρο τους επισκέπτες και τα στελέχη μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο χώρο της φιλοξενίας στηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό, την κοινωνία και την οικονομία,» αναφέρει ο Ανδρέας Μεταξάς, διευθύνων σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group.